fbpx

Icon Scrie un comentariu

cumparaturi supermarket

Firmele care comercializează produse sau furnizează servicii de calitate mai proastă în România, comparativ cu alte state din Uniunea Europeană, riscă amenzi de până la 4% din cifra de afaceri. Proiectul este la aprobat în Senat.

 

Inițiativa legislativă a primit raport favorabil de adoptare din partea Comisiei economice, de industrii şi servicii, potrivit avocatnet.ro. Proiectul se referă la evitarea dublului standard în România, adică vânzarea unui produs sub aceeași etichetă în țară și în alte state UE, dar de calitate diferită.

Potrivit proiectului, prin dublu standard de calitate a produselor sau serviciilor pentru consumatori se înţelege producerea şi comercializarea unui produs/serviciu ca fiind identic cu acelaşi produs vândut în alte state membre, în condiţiile în care, în realitate, respectivul produs are în mod semnificativ o compoziţie sau caracteristici diferite nejustificate.

Reamintim că peste 20 la sută dintre produsele comercializate în România și verificate recent de Protecția Consumatorului prezentau diferențe față de versiunea comercializată în Vestul Europei.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator