fbpx
Scrie un comentariu

apah conferinta

Evenimentul a fost organizat în sala mare a Primăriei Turda de Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din Romania filiala Cluj.

Practic este cea de-a 9 ediție a conferințelor din ciclul „Față în față: medic-pacient” avându-i ca invitați pe dl. Prof. dr. Andreica Vasile, medic specialist gastroenterolog și hepatolog, psiholog Cerasela Libeg și dr. Vasile Tudor Grumaz, medic boli interne.

Tema dezbătută în cadrul conferinței a făcut referire la o afecțiune foarte des întâlnită - steatoza hepatică sau ficatul gras.

Discuțiile au gravitat în jurul subiectului cu referire la manifestarea bolii, cauze și tratament.

De asemenea, chiar dacă nu figura pe ordinea de zi a conferinței a fost „atins” și subiectul vaccinării împotriva hepatitei, oportunitate, efecte, contraindicații etc.

Majoritatea pacienților cu steatoză hepatică sunt asimptomatici, deși la o abordare mai atentă, mulți dintre aceștia descriu simptome nespecifice ca oboseala, stare generală influențată, jenă sau dureri în hipocondrul drept. Pacienții cu boala avansată pot prezenta semne de ciroză…Steatoza hepatică poate exista în absența oricăror semne obiective la examenul clinic” susțin specialiștii.

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator