fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

sectia dermatologie

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Secția de dermatologie din cadrul Spitalului Municipal Turda a fost modernizată la standarde europene, prin implicarea unui medic tânăr și a unor sponsori care au înțeles mesajul că împreună putem schimba multe lucruri în bine, dacă ne dorim cu adevărat!

Mara Sabău, un medic tânăr al Secției de Dermatologie, a explicat că inițiativa sa are la bază ideea de comunitate și convingerea că oamenii se implică dacă li se cere scprijinul. Tânărul medic turdean, care poate fi un exemplu de implicare în interesul comunității, a spus că și-a dorit să contribuie la transformarea secției într-una modernă, la standarde înalte de calitate, atât pentru pacienții secției, cât și pentru a-și desfășura munca de zi cu zi în condiții optime, pentru că Spitalul este ”o familie” pentru ea.

Iar directorul Spitalului turdean, Ovidiu Stănilă, a menționat că acum secția este una la standarde europene, iar gestul tânărului medic turdean a generat un impuls și pentru alți medici, de pe alte secții, care doresc să se implice pentru schimbarea în bine a instituției medicale turdene. De asemenea, directorul Spitalului a menționat și contribuția financiară deosebită a administrației locale, care recent a mai aprobat alocarea unei sume de 500.000 de lei, la recenta rectificare bugetară.

Citește mai mult aici:

Cristian Matei: Continuăm să investim în sănătatea turdenilor

În ultimii ani administrația locală a alocat fonduri semnificative Spitalului Municipal Turda. Comparativ cu anul 2015, fondurile alocate de la bugetul local (bunuri/servicii și investiții) au crescut cu aprox. 700% ajungând în anul 2018 la aproape 2.500.000 de lei. În perioada 2016 – 2018 au fost făcute numeroase schimbări, au fost realizate modernizări, s-a achiziționat aparatură de ultimă generație, iar 8 medici noi s-au alăturat echipei instituției medicale. De asemenea, spitalul are un nou parc, în curtea interioară a Spitalului Municipal a fost amenajat un spațiu de relaxare și recreere în aer liber, pentru a spori confortul pacienților internați.

Ideea modernizării secției de Dermatologie s-a concretizat cu un eveniment organizat în colaborare cu Salina Equines din Turda, care apoi a fost completat de contribuțiile diverșilor sponsori, dar și a familiei medicului Mara Sabău, care au contribuit la crearea unui exemplu că prin implicare și dăruire se pot face multe în comunitate.

Citește și:

Eveniment caritabil la Salina Equines pentru reabilitarea secției de dermatologie a spitalului turdean

„Împreună reabilităm dermatologia turdeană”, a fost evenimentul găzduit de Centrul de Echitație Salina Equines, care s-a bucurat de un real succes, zeci de participanți au fost prezenți la acțiunea caritabilă, fiecare donând suma de 150 de lei pentru scopul enunțat mai sus.

”Orice acțiune de implicare a cetățenilor este binevenită și vreau să o felicit în mod special pe doamna dr. Mara Sabău pentru inițiativa de a organiza acest eveniment cu sprijinul Salina Equines, pentru modernizarea Compartimentului de Dermatologie al spitalului.

După cum bine știți, până acum s-a reușit renovarea Blocului Alimentar, a Secției de Pediatrie, a Blocului Operator, a fost achiziționată aparatură de ultimă generație, inclusiv un Computer Tomograf nou, s-au făcut renovări la Compartimentul de Primiri Urgențe, s-a asfaltat curtea interioară și s-a amenajat un parc în curtea spitalului.

Ne bucurăm că datorită acestui eveniment vom avea și secția de dermatologie modernizată. Vă mulțumesc tuturor! Ne dovediți încă o dată că iubiți acest oraș și vă suntem recunoscători!”, a transmis la vremea respectivă primarul Cristian Matei.

Vezi mai jos declarațiile prilejuite de prezentarea noii secții de Dermatologie, modernizată la standarde europene:

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate