fbpx
Scrie un comentariu

mesaj inselator

Mai multe persoane din zonă au primit mesaje înșelătoare, cu privire la o presupusă campanie a celor de la Altex, în urma căreia ar fi câștigat un laptop Lenovo și suma de 10.000 de euro.

 

Mesajul primit era următorul: ”Felicitări! În urma tragerii la sorți ALTEX v-a desemnat câștigătorul unui laptop Lenovo și suma de 10.000 de euro. Pentru informații apelați acest număr de telefon”.

În momentul în care apelezi numărul de telefon indicat, ți se spune că pentru ridicarea premiului de 10.000 de euro trebuie să depui o garanție de 450 de lei, într-un cont de la BCR. Evident, totul este o păcăleală!

În ultimii ani, astfel de ”șmecherii”, în numele Altex, au fost folosite de multe ori!

Altex Romania recomanda clientilor sa trateze cu precautie apelurile sau mesajele receptionate prin care sunt anuntati ca au castigat un premiu din partea unui brand din portofoliul companiei (Altex sau Media Galaxy, spre exemplu). De asemenea, persoanele care primesc astfel de sms-uri sunt sfatuite sa reclame aceste tentative de frauda la operatorul lor de telefonie (fixa sau mobila), cat si la Politie. 

Concursurile pe care le deruleaza compania au, de fiecare data, un regulament in care este specificata metoda de contactare a castigatorilor (e-mail, paginile de Facebook Altex sau Media Galaxy ori apel telefonic). 

In cadrul acestor concursuri, Altex Romania nu solicita niciodata clientilor/ castigatorilor sa achite vreo taxa, impozit pentru premiul castigat. De asemenea, compania nu cere clientului/ castigatorului sa returneze apelul decat in situatia in care acesta a fost sunat in prealabil, dar nu a putut fi gasit, de un reprezentant Altex Romania in scopul validarii premiului.

Pentru a verifica autenticitatea unei campanii sau al unui concurs asociat cu Altex Romania, utilizatorii pot accesa canalele oficiale ale brand-urilor din portofoliul companiei (paginile de Facebook si website-urile Altex si Media Galaxy), unde pot vedea activitatile aflate in derulare si pot intra in discutie cu un reprezentant oficial (in cazul canalelor de social media). 

De altfel, pe paginile de Facebook ale Altex si Media Galaxy exista si note explicative dedicate acestui subiect, postate in sectiunea de „Note”, iar consultantii nostri raspund intrebarilor utilizatorilor interesati de diferite aspecte", au transmis reprezentanții Altex.

Cazurile de fraude (sau tentative de tip phising) prin intermediul telefoanelor mobile s-au înmulțit semnificativ în ultimii ani, având în vedere că tot mai mulți români și-au cumpărat telefoane mobile. 

Pentru a părea credibile, cei care au asemenea tentative de înșelare a consumatorilor folosesc numele unor companii, instituții cunoscute sau chiar numele unor furnizori sau autorități de stat. 

În cazul în care se solicită returnarea apelului, numărul respectiv poate fi unul cu suprataxă folosit în scopul incărcării notei de plată a utilizatorului în beneficiul persoanelor care derulează respectiva acțiune de înșelăciune.

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator