fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

politie masina noaptea

Amenzile aplicate persoanelor care alertează în mod fals echipajele de intervenție în situații de urgență vor fi crescute de 5 ori, de la 1.000 de lei la 5.000 de lei.


Aprobăm astăzi (n.r. marți, 27 august) un pachet legislativ (…) Creăm cadrul legal pentru implementarea rapidă a sistemului AML (Advanced Mobile Localisation/ Localizare Mobilă Avansată) a celor care apelează Serviciul unic 112. Tot pentru o mai bună localizare, este necesară identificarea apelantului prin asocierea numărului de telefon cu datele celui care apelează”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.


Premierul a anunțat că pachetul legislativ prevede și sancțiuni mai mari pentru cei care apelează 112 doar în glumă.


Practic, cuantumul amenzilor care apelează fals echipajele de intervenție s-a majorat de 5 ori, de la 1.000 de lei, la 5.000 de lei!


Reamintim că recent, un bărbat de 53 de ani, din Câmpia Turzii, a fost internat la Clinica de Psihiatrie Cluj-Napoca după ce a anunțat la 112 că a omorât o femeie și a aruncat-o în fântână, iar polițiștii au stabilit că apelul este fals.


„În noaptea de marți spre miercuri, un bărbat de 53 de ani, din Câmpia Turzii, a sesizat prin apel 112 faptul că a ucis o femeie. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit ca apelul este unul fals. S-a impus măsura internării bărbatului la Psihiatrie, la Cluj-Napoca”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Pompaș.


Surse judiciare au precizat la rândul lor, că bărbatul se afla în stare de ebrietate și că era cunoscut pentru diverse apeluri date anterior la 112, pentru care a și fost amendat.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate