fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

politia

Un bărbat din Câmpia Turzii a sunat la 112, ieri noapte, anunțând că... a ucis o femeie și a aruncat-o în fântână! Poliția s-a deplasat de urgență la fața locului!

Individul, care locuia pe strada Livezii din urbe, a fost identificat și s-a stabilit că în ultima perioadă a sunat de mai multe ori la 112, ca să... vadă cât de repede ajunge Poliția la el!

Din fericire, nu a fost vorba despre nicio crimă!

Polițiștii l-au reținut pe bărbat și l-au dus la un control psihiatric. 

Contactată de TurdaNews, Carmen Pompaș, purtătorul de cuvânt al IPJ CLUJ a declarat că acesta a fost sancționat contravențional. Bărbatul nu era luat în evidențe cu afecțiuni psihice.

„Azi-noapte, in jurul orei 00:00, un barbat de 53 de ani, din Campia Turzii, a sesizat prin apel 112 faptul ca a ucis o femeie. In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca apelul este unul fals. S-a impus masura internarii la Psihiatrie.”, a precizat IPJ Cluj. 

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat marți, la începutul ședinței de Guvern, că va fi adoptat un pachet legislativ ce vizează sistemul 112. Printre măsuri sunt și cele legate de creșterea nivelului de amenzi în cazul apelurilor false, la un nivel de până la cinci ori mai mare.

„Aprobăm astăzi un pachet legislativ (...) Creăm cadrul legal pentru implementarea rapidă a sistemului AML (Advanced Mobile Localisation/ Localizare Mobilă Avansată) a celor care apelează Serviciul unic 112. Tot pentru o mai bună localizare, este necesară identificarea apelantului prin asocierea numărului de telefon cu datele celui care apelează”, a declarat Viorica Dăncilă, potrivit Mediafax.

Premierul a anunțat că pachetul legislativ prevede și sancțiuni mai mari pentru cei care apelează 112 doar în glumă.

„Astfel de atitudini generează costuri inutile și pun în pericol viețile celor care chiar au nevoie. Vom majora cuantumul amenzilor care apelează fals echipajele de intervenție de 5 ori, de la 1.000 de lei, la 5.000 de lei”, a anunțat premierul.

În prezent, cuantumul acestei amenzi este între 500 și 1.000 de lei. 

După cazul de la Caracal, numărul apelurilor la 112 a crescut vertiginos, multe persoane ”testând” reacția autorităților.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate