fbpx

Icon 1 Comentariu

aglomeratie turda

Oficialii CNAIR au lansat o nouă ”poveste” care să justifice ”pasul pe loc” în ceea ce privește o centură de ocolire pentru municipiul Turda, care s-ar fi putut realiza foarte simplu printr-un drum de câțiva kilometri care să facă legătura între DN1 Turda-Cluj și Autostrada A3, care ar fi descongestionat tot traficul greu din interiorul orașului (și nu numai!).

 

Mai nou, oficialii CNAIR vorbesc că vor realiza un drum expres Turda-Dej-Baia Mare-Satu Mare.

„Master Planul General de Transport al României prevede realizarea drumului expres ,,Someș Expres” între localitățile Turda – Dej - Baia Mare - Satu Mare și Halmeu. Ținând cont de fluxurile de trafic, generate de autostrăzile A10 și A3, din zona municipiului Turda și pe relația Turda-Cluj Napoca, în vederea decongestionării traficului pe drumul național DN 1, s-a decis pregătirea a 3 tronsoane din Master-Plan (Turda-Mărtinești, Mărtinești-Vâlcele si Vâlcele-Lacul Sărat), în vederea obținerii finanțării externe și a realizării investiției. Date fiind datele actuale de trafic, precum și creșterea în perspectivă a traficului, realizarea unui drum la profil de drum național, cu o singură bandă pe sens, nu asigură trafic rutier continuu, fără aglomerarea excesivă la orele de vârf. Proiectul care satisface cerințele actuale în vederea decongestionării traficului pe DN 1 este drumul expres ce va asigura conexiunea între Autostrada A3 și Varianta de Ocolire Cluj-Est”, este răspunsul dat de CNAIR la solicitarea TurdaInfo.

Cu alte cuvinte, o nouă ”poveste” care prelungește încă o dată agonia celor care tranzitează Turda și a conducătorilor auto din Turda, care sunt nevoiți să suporte traficul de tranzit suplimentar.

Siteul menționat mai precizează că în cel mai fericit caz, antreprenorul care ar realiza lucrarea va fi cunoscut abia peste circa 15 luni! După care, urmează lucrarea propriu-zisă! Deci, piciorul pe frână, pe ambreiaj și mâna pe schimbătorul de viteze, stimați șoferi... Că nu se știe când va fi gata!

„Referitor la centura ocolitoare a Turzii, avem un secretar de stat la Ministerul Transporturilor care este clujean și se ocupă chiar de CNAIR și au fost discuții vis a vis de stadiul SF, de planul de transport elaborat acum 8 ani.

Centura a fost prinsă în master plan, are SF și datorită unor noi încadrări ale STAS românești urmează să fie actualizat acest Studiu de fezabilitate.

Centura nu a intrat în Hotărâre de guvern pentru a fi făcută.

Am discutat cu dl. secretar de stat, la rândul lui a discutat cu comisia ministerială și se lucrează, ca în 4 săptămâni să iasă hotărârea de guvern, iar această centură să fie prinsă la execuție, apoi în noiembrie, la a treia rectificare de buget a Guvernului să reușim să alocăm bani, să începem demersurile, e vorba de 4,2 km.

Să încercăm să găsim …, nu ne ajută cu nimic să legăm centura ocolitoare a Clujului de autostradă! Să fim o legătură între ele, să putem realiza o centura proprie a Turzii fără această legătură între A3 și Vâlcele. Îmi pare rău că nu s-a făcut nimic de atâția ani, doar s-a discutat...”, a informat primarul turdean în ședința din 14 august 2018, într-un răspuns dat fostului consilier local Ciprian Rigman, citat de același site.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator