fbpx

15 Comentarii

ucigas pedro

Bărbatul care l-a ucis pe Pedro Onacă (32 ani), în noaptea de joi spre vineri, după ce i-a aplicat mai multe lovituri, a fost eliberat de instanță, după ce a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore.

Conform informațiilor noastre, instanța nu a admis propunerea de arest preventiv și nu i-a aplicat nici arestul la domiciliu, ci l-a eliberat sub ”control judiciar”. Decizia instanței este surprinzătoare, având în vedere contextul în care a fost reținut de polițiști, mai ales că acest ”control judiciar” îi permite ucigașului să se plimbe nestingherit prin oraș.

Incidentul dintre cei doi s-a produs în noaptea de joi spre vineri, cu puțin înainte de ora 2.00. În urma altercației dintre cei doi, bărbatul eliberat acum de instanță i-a dat un pumn, care l-a pus la pământ pe Pedro Onacă. Dacă s-ar fi oprit la acest pumn, având în vedere că victima nu mai prezenta vreun pericol, iar ”treaba era rezolvată”, ucigașul ar fi avut circumstanțe atenuante. Însă, el a continuat să lovească cu pumnii și cu piciorul în cel care zăcea la pământ, inconștient.

TurdaNews a publicat imaginile cu cearta dintre cei doi.

Soția lui Pedro Onacă a aflat de aseară că cel care i-a omorât soțul este liber și era extrem de contrariată de decizia instanței. ”Cum poate fi liber după ce mi-a omorât soțul, lăsându-mă cu 4 copii de crescut?! Încă nici nu l-am înmormântat și aflu că ucigașul lui deja este liber?!”, și-a manifestat surprinderea soția celui decedat.

Înmormântarea lui Pedro Onacă va avea loc azi, de la ora 13.00, la capela din Micro III.

Cine este inculpatul?

valer rostasConform unor informații neoficiale (pentru că nicio instituție oficială nu a furnizat informații despre cel care l-a ucis în bătaie pe Pedro Onacă), cel care a fost eliberat de instanță după ce l-a omorât în bătaie pe Pedro Onacă este Valer Rostaș.

Unele surse spun că decizia instanței de a-l elibera din arest este ”ciudată”. Se pare că în proces s-ar fi folosit de faptul că Pedro Onacă ar fi suferit de un anevrism, însă a exclude loviturile aplicate victimei, care i-au cauzat moartea, este cel puțin absurd!

Conform legii, în urma unui incirdent violent de acest gen, Poliția îl poate reține pe agresor pentru 24 de ore. Ulterior, el este prezentat în fața instanței, cu propunere de arest preventiv. Apoi, instanța decide ce măsură preventivă i-a în acest caz: arest preventiv (inculpatul este arestat), arest la domiciliu (inculpatul nu are voie să părăsească domiciliul) sau eliberat sub control judiciar (inculpatul trebuie să respecte anumite restricții impuse de instanță, gen nu are voie să părăsească localitatea/țara sau că trebuie să se prezinte periodic la Poliție).

Practic, acum s-a pus în discuție doar stabilirea unei măsuri preventive. Dosarul în care inculpatul va fi acuzat de ucidere sau de lovituri cauzatoare de moarte va intra pe rolul instanței, separat.

Cât de egali suntem în fața legii?!

Teoretic, toți suntem egali în fața legii. Practic, apar și situații mai greu de explicat, în condițiile în care se face o comparație.

Dacă facem o comparație între două cazuri recente, măsurile dispuse de instanță par destul de greu de explicat.

Într-un caz, Ovidiu Roja aprimit arest preventiv, victima sa fiind un polițist îmbrăcat în civil, care agresa o femeie (Ovidiu Roja a intervenit pentru a elibera femeia, nefiind încă clar stabilit dacă știa că respectivul era sau nu polițist; Ovidiu Roja susține că nu-l cunoștea). Polițistul a primit de la IML un certificat medical în care se menționa că are nevoie de... 1 zi de îngrijiri medicale! Ulterior, după contestații, Ovidiu Roja a fost eliberat din arest, însă a primit arest la domiciliu.

În cazul lui Pedro Onacă, agresorul lui a fost eliberat din arest, nu a primit nici măcar arest la domiciliu, ci doar ”control judiciar”, situație în care se poate plimba nestingherit pe stradă. Iar Pedro Onacă nu avea doar 1 zi de îngrijiri medicale, ci... era mort!

Cât de ”egali” suntem în fața legii?! 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Doar ey · 12:07 18.08.2019
  Sa ma fut in legile voastre si in Tara asta cu legi de tot rasul. In Tara asta a devint o smecherie sa faci ceva illegal ceva crima, c oricum scapi usor si esti cineva in fata asa numiti "smecheri-mafioti". Acum cateva luni cand m-am oprit in fata la materna am fost luat pe sus de 5 tigani morti de drogati, care se pisau pe vitrina de la. Gigi. Sa le dau tigari oe langa tigari am ramas si cu bricheta confiscata. Parca vad daca sunam la politie ajungeam de rasul lumii ca le deranjez pt o. Bricheta. Asa ca am ajuns la concluzia ca o sa evit acea zona, pentru ca ma simt ca in filmele horror acolo, in sec. 21 imi e frica sa ma plimb linistit pe strada (si cu siguranta nu e sunt singurul). Felicitari politiei si justitiei.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Mi · 17:09 18.08.2019
   Vaiii de ei cocalari și drogați ! In plus ceea ce a făcut acest individ ....m-i se pare normal să plătească pt fapta lui !!! Putea să se oprească văzând că a fost deja căzut la pământ ... Poate chiar mai avea o șansă acel biet om... Doar că cei care nu au oprire sa plăteascăaa !!!
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Dedelakats@yahoo.com · 13:38 18.08.2019
   Auzi. Daca. Esti rasista de ce. Pui toata lumea. An aceas cacat nu toata. Lumea e la fel. Si. ATI mai. Spun Ceva. Cam. Exagerezi cu. Faze. Deste tigari si etc sfatul. Meu. E. Ca si pentru. Noi e lege de geaba. Ne faceti tigani.
   • Acest comentariu este nepublicat.
    Un Tzâgan · 19:27 18.08.2019
    @Dedelakats@yahoo.com- Vai de capul nostru cu ce INCULȚI avem de-a face.
    Ăsta nici să scrie nu știe, dar sigur are Bmw și ascultă manele.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Claudia Moldovan · 12:37 18.08.2019
   Tu vrei sa fi EGAL cu tigani în Turda? Cine controleaza Piata Municipala si alegerile în Turda?
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Cornel · 12:36 18.08.2019
  Daca stirea este adevarata, atunci avem nevoie de arme pentru a ne proteja,mai ales in Turda.Decat sa planga mama mai bine plange masa.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Alex · 15:38 18.08.2019
  În câteva zile băiatul va dispărea din Turda și se va uita tot, sa facem cheta sa plătim pe unu sai facă felul
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Mi · 15:43 18.08.2019
  Liber?!.. Poate daca va mai omorî încă alți câțiva oameni , va fi și el închis... Vai de ei needucați și oameni de cacao ! Plus că cei din cadrul politiei lasă sau de dorit !!! Cum naiba sa fii liber și tu te simți pătat ?! ...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Alex · 16:24 18.08.2019
  Dmn Gelu Florea faceți ca aceasta știre sa ajungă la București pe toate canalele TV sa se vadă în ce oraș de interlopi traim
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Dani Masaro · 16:32 18.08.2019
  Legile făcute de PSD-iști, îi dă dreptul sa fie liber. Guvern de hoți și corupți!
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Cristi Pop · 16:49 18.08.2019
   Las-o balta, ca macane! Faci campanie electorala?! Pai, cu aceleasi legi in cazul altora judecatorul a decis arest preventiv!
   Asa greu esti de cap, politicianule, ca nu intelegi ca nu legea e problema, ci aplicarea ei?!
   Zii mai bine ca PSD a vrut sa bage raspundetea magistratilor si aia ca tibe s-au opus, iar poporul a fost manipulat! Iti place acum, USR-istule, ca judecatorii fac ce vor, punand in libertate un criminal, si nimeni nu le poate face nimic?!
   Tu chiar crezi ca subtem asa prosti, toti?!
   • Acest comentariu este nepublicat.
    Alex · 19:01 18.08.2019
    Frica domnilor frica de acei interlopi, frica ca familiile lor vor vor fi ață at de acești interlopi
 • Acest comentariu este nepublicat.
  alex · 12:49 19.08.2019
  Asa va trebuie pupatori de moaste si votanti ai psd. O tara cu mentalitate de sclavi isi merita soarta! Rominii sant fricosi si tac. No primiti ce meritati sclavilor, iubitori de masonierie si obedienti.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator