fbpx

Scrie un comentariu

telefon volan

Telefonul este dispozitivul care distrage cel mai mult atenția șoferilor, astfel că numeroase accidente se întâmplă datorită acestui fapt.

Pentru a preveni folosirea telefonului la volan, Guvernul a adoptat noi modificări ale Codului Rutier care, dacă nu vor fi respectate întocmai de către conducătorii auto, aceștia vor fi sancționați cu puncte de penalizare și amendă.


Guvernul a adoptat noi modificări ale Codului Rutier care au drept scop prevenirea accidentelor de circulație provocate de faptul că șoferului i-a fost distrasă atenția de folosirea telefonului mobil, inclusiv pentru realizarea unei transmisiuni în direct pe rețelele de socializare.


Astfel, se va interzice ținerea în mână ori folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare. Varianta aflată în prezent în vigoare interzice doar folosirea telefoanelor mobile în timpul mersului. Nerespectarea noilor prevederi se va sancționa cu patru puncte de penalizare și amendă cuprinsă între 6-8 puncte-amendă.

Vor fi sancționați cu amendă și conducătorii de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator