fbpx

Scrie un comentariu

baut ceanumare

Bărbatul de 46 de ani, Albuț Ioan, din comuna Ceanu Mare, judeţul Cluj, depistat la data de 12 august a.c., în jurul orei 01.00,  în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat şi fără a deţine permis de conducere, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

 

”În temeiul art. 226 alin. 1 şi 2, raportat la art. 223, alin. 2 din Codul de procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda şi dispune arestarea preventivă a inculpatului AI pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin. (1) C.pen., cu aplic. art. 41 alin. (1) şi art. 43 alin. (1) C.pen., pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.08.2019 şi până la data de 11.09.2019 inclusiv. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Încuviinţează onorariul apărătorului desemnat din oficiu av. Roş Nicolae în cuantum de 313 lei, sumă care va fi suportată din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 13.08.2019, ora 16:05.”, se precizează în decizia Judecătoriei Turda, dată în Dosarul 7496/328/2019.

Reamintim că la data de 12 august a.c., în jurul orei 01.00, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii au depistat un bărbat de 46 de ani, din comuna Ceanu Mare, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Ciurgău, comuna Ceanu Mare, deşi nu deţine permis de conducere.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fapte  prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Judecătoria Turda a fost prima instanță care a dat arest preventiv doar pentru fapta de a conduce sub influența băuturilor alcoolice!

Citește și:

Judecătoria Turda, prima instanță care a dat arest preventiv, doar pentru fapta de a conduce băut la volan! Vezi motivarea judecătorului!

În ultima perioadă, numărul persoanelor care circulă sub influența băuturilor alcoolice la volanul mașinilor, cu o alcoolemie foarte ridicată, riscând să pună în pericol alți participanți la trafic, este tot mai mare!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator