fbpx

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

arestat viol

Un bărbat a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, fiind acuzat de viol. Măsura a fost dispusă de Judecătoria Turda, după ce bărbatul a fost prezentat în fața instanței. Poliția și Parchetul au băgat cazul la ”secret”. Vezi despre cine este vorba!

 

Moldovan Ciprian Valentin este numele persoanei arestate și acuzate de viol, însă alte detalii nu se cunosc, pentru că Poliția și Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda au ținut cazul la ”secret”.

”În temeiul art. 226 alin. 1 şi 2, raportat la art. 223, alin. 2 din Codul de procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda şi dispune arestarea preventivă a inculpatului MCV pentru săvârşirea infracţiunii de viol, prev. de art. 218 alin. 1 şi alin. 3 lit. a, lit. b şi lit. c C.pen., cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.pen. raportat la art. 43 alin. 5 C.pen., pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.08.2019 şi până la data de 08.09.2019 inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Încuviinţează onorariul apărătorului desemnat din oficiu, av. Roman Ciprian, în cuantum de 626 de lei, sumă care va fi suportată din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 10.08.2019, ora 11:50”, se precizează în soluția pe scurt dată în Dosarul 7442/328/2019.

Poziția instituțiilor care cercetează astfel de fapte este ciudată, în condițiile în care nu transmit presei acest gen de informații.

Chiar la începutul lunii august 2019, TurdaNews a tras un semnal de alarmă, în care am prezentat cazuri de agresiuni sexuale, pe fondul scandalului izbucnit la Caracal, care au fost ținute sub tăcere de instituțiile abilitate.

Citește și:

De ce se ascund faptele cu agresiune sexuală?!

Pe fondul scandalului de la Caracal, unde unele instituții sunt acuzate că au intervenit lent sau chiar ar proteja o rețea de traficanți de carne vie, se naște întrebarea: De ce instituțiile din zona Turzii (Poliție, Parchet etc) ascund informațiile GRAVE despre cazuri penale cu agresiune sexuală?!

Situația este cu atât mai gravă cu cât, în urma unei investigații realitate de TurdaNews, am descoperit faptul că din 2015 și până acum, la Judecătoria Turda au fost înregistrate 15 cazuri de sex cu un minor!!! Adică, fapte extrem de grave! În majoritatea cazurilor (dacă nu cumva în totalitate), instituțiile abilitate au TĂCUT mâlc în privința acestor fapte grave! Pe cine au protejat?! Că pe cetățeni, care au dreptul să fie informați, din acest drept decurgând și faptul că având informația se pot apăra în cazuri similare (imaginați-vă un caz în care Poliția ne transmite o situație de agresiune sexuală, iar respectivul este vecinul unei tinere, care citește știrea, dar nu știe despre cine este vorba, iar ulterior este ”păcălită” de vecinul ei, devenind și ea o victimă!), cu siguranță nici nu s-au gândit la ei!

Nu mai puțin de 15 dosare penale au fost înregistrate pe rolul Judecătoriei Turda, pentru acuzația de ”act sexual cu un minor (art.220 NCP)”, începând cu anul 2015. Majoritatea condamnărilor sunt cu suspendare!

Din cele 15 cazuri, în 7 dosare s-a dat închisoare cu suspendare, în 2 dosare s-a dat asistare zilnică pentru 6 luni, iar în 5 dosare s-a pronunțat închisoarea cu executare. Interesant este că doar în două cazuri instanța a dat și plata unor daune morale, într-un caz 5.000 de lei, iar în alt caz 1.000 de euro. Există și 6 cazuri în care s-au dat suplimentar și zile de muncă în folosul comunității, în situația celor cu ”suspendare”.

Conform legii penale, se pedepsește cu închisoarea actul sexual cu un minor care nu a împlinit vârsta de 15 ani (mai agravant fiind cu minor sub 13 ani), iar în cazurile în care minorul are între 15-18 ani, condamnările sunt doar în anumite situații specifice ale minorului.

Voi ce părere aveți?! este corect să se ascundă astfel de fapte și identitatea făptașilor sau acestea ar trebui comunicate public? Aștept răspunsurile dvs!

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator