fbpx

Icon Scrie un comentariu

ovidiu roja

Tribunalul Cluj a admis contestația formulată de Ovidiu Roja și a desființat în întregime decizia Judecătoriei Turda prin care s-a dispus continuarea arestului preventiv. Ovidiu Roja a fost arestat preventiv fiind acuzat de ultraj, pentru că ar fi lovit un polițist care nu era îmbrăcat în haine de polițist și care a agresat o femeie care s-a certat cu soția sa, după ce câinele soției sale a mușcat-o. Cazul este unul extrem de ciudat, dar și de complicat!

 

Tribunalul Cluj a dispus înlocuirea măsurii de arest preventiv, cu cea de arest la domiciliu, astfel că Ovidiu Roja a fost eliberat din penitenciarul Gherla, după cum menționează Ziar de Cluj.

„În baza art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a şi art. 205 din Codul de procedură penală admite contestaţia formulată de inculpatul R.O., aflat în Penitenciarul Gherla, împotriva Încheierii penale nr. 649/29.07.2019 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Turda, pe care o desfiinţează în întregime şi, soluţionând cauza: În baza art. 242 alin. 2 rap. la art. 218 din Codul de procedură penală dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luate faţă de inculpat prin Încheierea penală nr. 68/03.07.2019 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Turda, astfel cum a fost modificată prin Încheierea penală nr. 173/10.07.2019 a Tribunalului Cluj, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 07.08.2019, măsură ce constă în interdicţia de a părăsi locuinţa situată în mun. Turda, xxxxx, jud. Cluj fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. 2 din Codul de procedură penală pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii: a)să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b)să nu comunice cu persoana vătămată G.C. şi cu martorii menţionaţi în rechizitoriu (G.M.B.,D.V.S., S.A.T., G.I.M., P.R.R., P.G., F.A., D.G.M., F.G.B.), respectiv cu numitul G.A.M.direct sau indirect, pe nicio cale. În baza art. 221 alin. 4 din Codul de procedură penală atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestului preventiv. Dispune punerea de îndată în executare prin eliberarea din detenţie. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi, 07.08.2019.”, se menționează în soluția pe scurt dată în Dosarul 7078/328/2019/a1.1.

TurdaNews a analizat acest caz sub mai multe aspecte, iar concluzia era că acest caz ”scârțâie”

Succesiunea evenimentelor este următoarea:

  • Bianca Georgescu, soția polițistului turdean Cătălin Georgescu, a avut o altercație cu o femeie firavă, după ce câinele ei a mușcat-o pe femeie.
  • Bianca Georgescu l-a apelat pe soțul său, care a venit de acasă (locuiesc în apropierea locului incidentului) și a intervenit în conflict, comportându-se violent cu femeia firavă. 
  • În timp ce polițistul o agresa pe femeia care s-a certat cu soția sa, niște turiști care se cazau la Pensiunea Pelicanul au observat scena și au încercat să atragă atenția că un bărbat este violent cu o femeie, mult mai firavă comparativ cu el (practic, polițistul era ”călare” pe femeie).
  • La o masă de la Pelicanul se afla și Ovidiu Roja. Acesta a mers să vadă despre ce este vorba și când a observat femeia agresată, i-a solicitat agresorului să-i dea pace. Există mențiunea că Ovidiu Roja ar fi dat cu piciorul după polițist, însă nu există indicii clare dacă el a făcut asta înainte sau după ce a aflat că e polițist (niște prieteni i-au atras atenția că este polițist și l-au extras din altercație).
  • Ulterior, polițistul a obținut un certificat medico-legal pentru 1 zi de îngrijiri medicale. la fel și soția sa. Polițistul a depus plângere împotriva lui Ovidiu Roja, pentru ultraj. Soția polițistului ar fi depus plângere pentru că a fost agresată.
  • În mențiunile oficiale, însă, erau prezentate ca ”victime” doar polițistul și soția sa. Nimeni nu s-a raportat la femeia mușcată de câine și apoi agresată de polițist! Aceasta a obținut 14-15 zile de îngrijiri medicale de la IML și din informațiile noastre ar fi depus și ea plângere pentru agresiunea împotriva sa!
  • În acest caz, singura măsură care s-a luat a fost cea de arest preventiv împotriva lui Ovidiu Roja, care a încercat să o salveze pe acea femeie agresată, dar care s-a ales cu o acuzație de ultraj.

Citește o analiză mai complexă mai jos:

Cazul Ovidiu Roja - De ce ”scârțâie” cazul?! Cât de ”normală” este favorizarea polițistului și a soției acestuia?!

Întrebarea la care trebuie să răspundă autoritățile este: 

Cât de normal este ca polițistul și soția sa să fie favorizați, deși câinele soției polițistului a mușcat-o pe o femeie, iar apoi acea femeie, care i-a cerut socoteală soției de polițist, a fost agresată peste măsură de polițistul-soț (comparați cele 13-14 zile de îngrijiri medicale, cu 1 zi obținută de polițistul ”agresat” de Ovidiu Roja!), Ovidiu Roja intervenind pentru salvarea femeii, pentru ca apoi fiind acuzat de ”ultraj” și arestat imediat?!

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator