fbpx

Icon Scrie un comentariu

politia localaCT

Unii se întreabă… Ce face Poliția Locală Câmpia Turzii? Vă lămurim în cele ce urmează! 

 

Pe linie de ordine publică și circulație rutieră Poliția Locală Câmpia Turzii funcționează cu un număr de 12 polițiști locali, care asigură permanența pe trei schimburi (24/24 ore), câte doi agenți pe fiecare schimb, cu autoturismul din dotare sau pedestru, pentru o mai bună mobilitate și operativitate. Excepție face ziua de miercuri, când, din cauza aglomerației, permanența în teren pe schimbul I. este asigurată de patru polițiști locali, din care doi în patrulare auto, pentru asigurarea intervențiilor la solicitările prin Dispecerat și doi care asigură fluența traficului și păstrarea ordinii și liniștii publice în zona „Obor” și în zona Pieței Agroalimentare.

Dispeceratul Poliției Locale Câmpia Turzii funcționează cu 5 polițiști locali, permanența fiind asigurată 24/24 ore de un dispecer de serviciu/schimb.

Întreaga activitate zilnică a polițiștilor locali, pe fiecare schimb, se bazează pe o prioritizare a acțiunilor, după cum urmează:
⭕ Pe primul loc se află apelurile venite din partea cetățenilor pe numărul de telefon unic al Poliției Locale Câmpia Turzii – ☎ 0264.991. În urma numeroaselor sesizări primite polițiștii din teren intervin în cel mai scurt timp (în funcție de distanță) la locul solicitat, cu excepția situațiilor în care sunt implicați în rezolvarea altor sesizări, situație în care intervin doar după soluționarea sesizări respective. Apelurile sunt prioritizate în funcție de gravitate faptelor semnalate.
⭕ Ca ordine de prioritate urmează rezolvarea sesizărilor scrise, primite prin Registratura Primăriei sau online (Facebook, site-ul municipalității, poșta electronică), în termenele legale.
⭕ Nu în ultimul rând, polițiștii locali din cadrul Serviciului desfășoară o serie de alte ACTIVITĂȚI OBLIGATORII, pe fiecare schimb, în baza unei liste aprobate, cu aspecte ce trebuiesc urmărite permanent și/sau până la rezolvarea lor. Lista este revizuită în permanență și sunt introduse sau scoase puncte în funcție de problemele actuale apărute sau rezolvate deja, listă pe care o prezentăm mai jos:

🔹 1). Supravegherea obligatorie a trecerilor de pietoni din preajma instituțiilor de învățământ, în perioada anului școlar, la intrarea și la ieșirea elevilor de la cursuri – pentru asigurarea unui climat de siguranță pentru copiii și părinții acestora, având în vedere aglomerația creată în aceste perioade în zonele respective.
🔹️ 2). Prezența obligatorie a echipajului din schimbul I. în zona școlilor, în timpul cursurilor, cel puțin o dată la fiecare instituție de învățământ. Prin aceasta se menține o legătură permanentă cu directorii unităților sau cu profesorii de serviciu, fapt care duce la identificarea și rezolvarea cu operativitate a problemelor cu care aceștia se confruntă, create de elevii indisciplinați sau persoane străine de unitate.
🔹 3). Patrulare obligatoriu pedestră în Parcului Municipal (Berc), Parcul Central „Ionel Floașiu” și în zona locurilor de joacă pentru copii – pentru prevenirea faptelor antisociale, menținerea curățeniei, păstrarea liniștii și ordinii publice.
🔹 4). Verificarea obligatorie a tuturor punctelor de colectare a deșeurilor menajere, cât și a rampelor de deșeuri vegetale și anunțarea de urgență a operatorului de salubritate în cazul tuturor problemelor constatate.
🔹 5). Verificarea permanentă a tuturor zonelor unde se adună tinerii după lăsarea serii: Parcul Municipal (zona din spatele Companiei de Salubritate), intersecția străzilor Retezatului cu Aurel Vlaicu, zona Bisericii Ortodoxe și a spațiul de joacă din cartierul Șarât, zona dintre blocurile aflate pe strada 1 Decembrie 1918, numerele 5, 7, 9 și 11 – pentru prevenirea faptelor antisociale, menținerea curățeniei și păstrarea liniștii și ordinii publice.
🔹 6). Verificarea obligatorie a zonelor din jurul supermarketurilor, piețelor agroalimentare și a bisericilor – pentru identificarea cerșetorilor și aplicarea măsurilor legale în vederea reducerii acestui fenomen.
🔹 7). Verificarea obligatorie a parcurilor, a zonelor și a spațiilor verzi dintre blocuri, pentru identificarea deținătorilor de animale de companie, care nu respectă normele de siguranță și igienă publică – plimbarea cățeilor fără lesă și botniță, în funcție de categoria din care fac parte și fără a avea asupra lor materiale necesare pentru curățarea excrementelor acestora.
🔹 8). Verificarea obligatorie, o dată pe schimb, a blocurilor de locuințe sociale (str. Laminoriștilor, nr. 115, str. Gheorghe Barițiu, nr. 36 și str. Ialomiței) – pentru prevenirea faptelor antisociale, respectarea unor norme de conviețuire socială și de păstrare a liniștii și ordinii publice.
🔹 9). Activități de prevenire a conducătorilor de vehicule pe sectoarele de drum în care s-au introdus restricții noi de circulație, până la acomodarea lor.
🔹 10). Verificarea obligatorie a respectării indicatoarelor și marcajelor rutiere în toate zonele aglomerate și cu risc crescut de accidente, precum și a respectării regulilor de circulație pe străzile cu sens unic – pentru fluidizarea traficului rutier.
🔹 11). Alte activități de constatare a unor probleme de bună gospodărire, conviețuire socială și siguranță rutieră, identificate direct de către polițiștii locali aflați în teren, în timpul patrulării.

Activitățile prezentate mai sus sunt desfășurate în 8 ore de muncă (pe schimb), de singurul echipaj prezent în teren.

Pentru transparență și obiectivitate îi invităm pe toți cei interesați să petreacă o zi cu polițiștii locali în teren prin înscrierea în programul nostru de voluntariat.

În cazul în care constatați încălcări ale legii vă rugăm să contactați cu încredere polițiștii locali din teren sau apelați de urgență numărul de telefon al Poliției Locale Câmpia Turzii – ☎ 0264.991.

Doar împreună, printr-o bună colaborare și cooperare, vom avea orașul pe care cu toții ni-l dorim.

 

Poliția Locală Câmpia Turzii

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator