fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

strada borza 2

Lucrările pe strada Alexandru Borza din cartierul Băi au fost sistate de circa o săptămână de zile. Oamenii care locuiesc pe acea stradă nu au știut nimic despre motivul sistării lucrărilor. reprezentanții administrației locale spun că au fost găsite 2 obuze neexplodate și că din acest motiv trebuie urmate anumite proceduri.

”Nu-i normal sa lase lucru la jumatate. Avem copii. Sunt oameni batrani pe aici. Greu iesim pe strada principala.

Eu inteleg ca se lucreaza, chiar ma bucur. Dar de o săptămână nimic. Nu i-am mai vazut”, ne-a transmis cititoarea noastra, alături de pozele care arată o situație destul de dificilă pentru cei care locuiesc în acea zonă.

Citește și:

Știrea Cititorului: Au început lucrările pe strada Alexandru Borza și de o săptămână au... lăsat-o așa!

Strada Alexandru Borza face legătura între Aleea Durgăului (care merge spre Salina Turda) și Drumul Ceanului (care merge spre hotel Arieșul și zona fostului Zoo Turda).

”Au fost găsite 2 proiectile cu focoase neexplodate, din perioadele beligerante, la interval de doua zile unul de celălalt. Acest lucru presupune sistarea imediata a lucrarilor, intervenția imediata a ISU (care au venit imediat la fata locului si au dezamorsat focoasele proiectilelor) și ulterior respectarea unei proceduri legale de asanare a zonelor respective (asanare=detectare, dezamorsare și curățirea a zonei de alte asemenea proiectile). Pentru acest lucru a trebuit făcută (in regim de urgentă) achizitia unei firme acreditate care fac astfel de operațiuni. Toate aceste operațiuni durează câteva zile, oricât ne-am strădui și noi și ISU cât și antreprenorul. Fiind un regim de urgentă, in 2-3 zile se va încheia contractul cu câștigătorul licitației și vor reîncepe imediat lucrările. S-a procedat in felul asta fiindcă nu este de dorit sa se întâmple nenorociri intr-o astfel de Operațiune. Așadar, putina rabdare trebuie sa aveți, in câteva zile vor fi reluate lucrările”, a precizat primarul Cristian Matei.

La finele lunii iulie 2019, administrația locală a anunțat că a debutat proiectul de modernizare a 20 de străzi din cartierul Băi, cu o valoare totală a lucrărilor de 22,5 milioane lei, precizând că s-au debutat lucrări pe străzile Cireșului, Alexandru Borza și Mărului. Lucrările sunt executate de firma Viarom, care a câștigat licitația. Termenul de finalizare al lucrărilor este finele anului 2022, însă nu este exclus ca ele să fie terminate mai repede, din câte au spus cei din administrația locală. Tot atunci s-a precizat că se va lucra pe câte 3-4 străzi deodată și că cetățenii vor fi informați despre lucrări, fiind vorba de lucrări de mare amploare (parte carosabilă inclusiv fundația, trotuare, relocare utilități prin îngropare în trotuar, sistem de iluminat etc).

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator