m install
petlinii
nello construct

Premieră arheologică în zona Râmeț

floris

Un schelet vechi de peste 5.000 de ani, descoperit în zona Râmeț a județului Alba, ar putea face lumină în stilul de viață și modul de organizare a oamenilor din epoca bronzului.

Descoperirea este o premieră pentru arheologii din Alba, care, împreună cu o echipă mixtă de cercetători din Anglia și SUA, au reușit să scoată la suprafață o parte a unui complex funerar în zona Munților Trăscău.

În urma cercetărilor preliminarii, s-a ajuns la concluzia că scheletul ar fi aparținut unei persoane în vârstă circa 20 de ani, corpul fiind înhumat într-un tumul funerar. Cel mai probabil, persoana înhumată în tumulul respectiv ar fi fost o persoană importantă din comunitatea epocii bronzului, relatează alba24.ro

Mai exact, în zona care sapă arheologii, au fost descoperite 12 locuri cu resturi umane înhumate în perioada epocii bronzului. Săpăturile se desfășoară de peste 2 ani. Scheletul va fi datat cu carbon și supus unor alte cercetări amănunțite, iar rezultatele vor fi disponibile peste aproximativ un an.

În urma cercetărilor, arheologii și cercetătorii vor putea înțelege mai bine viața oamenilor, cultul înhumării și ritualul care era practicat de aceștia asupra defuncților.

 

Foto/alba24.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: