fbpx

Icon Scrie un comentariu

arestat camatar

Judecătorii Iuliana Moldovan şi Viorel Virgil Andreieş de la Curtea de Apel Cluj au decis să îl condamne cu suspendare pe Angel Baciu, un cămătar de 47 de ani din Turda trimis în judecată pentru șantaj, anunță siteul Gazeta de Cluj. Inițial, Judecătoria Turda i-a dat condamnare fără acord de recunoaștere, respectiv închisoare de 2 ani cu executare, interzicându-i să se apropie sau să comunice cu persoana vătămată, timp de 1 an după aceea.

 

”Potrivit soluției pe scurt a instanței Baciu a primit cu suspendare o pedeapsă de 2,4 ani, cu termen de supraveghere de 2 ani.

Anchetatorii spun că Baciu lua dobânzi de 50%/lună pentru sumele de bani pe care le împrumuta. Cei care întârziau cu plata sumelor de bani erau amenințați cu bătaia.  

Potrivit rechizitoriului, o persoana care a împrumutat de la cămătarul turdean 600 de lei a ajuns, din cauza dobânzii practicate, să plătească 5.000 de lei. Până când a fost arestat de polițiști, omul era teroriziat periodic de Baciu”, precizează sursa citată.

Polițiștii din carul Poliției Municipiului Turda - Biroul Investigații Criminale au efectuat o percheziție la domiciliul bărbatului de 47 de ani, din Turda, bănuit de comiterea infracțiunilor de șantaj și camătă. De la locuința acestuia au fost idicate agende cu însemnări, bani, obiecte anume confecționate pentru lovire și un cartuș de pistol mitralieră, bunuri care consolidau probatoriul în cauză.

Conform investigațiilor efectuate, în luna iunie 2017, cel în cauză ar fi împrumutat 600 de lei persoanei vătămate Todea Constantin Cozmin și i-ar fi aplicat o dobândă de 50% lunar. Persoana vătămată i-ar fi returnat 5.400 de lei. De asemenea, în cursul lunii decembrie 2018, cel în cauză ar fi amenințat cu acte de violență aceeași persoană, pentru faptul că aceasta nu i-ar fi returnat banii împrumutați. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 40%.

În ultimii ani, în zona Turzii, au existat mai multe dosare care aveau la bază cămătăria.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator