fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

ecaterina teodoroiu

Banca Națională a României (BNR) va lansa anul viitor o nouă bancnotă.

 

Este vorba de o bancnotă cu o valoare de 20 de lei. Pe una dintre fețele bancnotei se va afla Ecaterina Teodoroiu, eroina din Primul Război Mondial.

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) a decis, în ședința din 30 iulie a.c., lansarea în circulație, în cursul anului 2020, a unei bancnote care va avea pe una dintre fețe portretul Ecaterinei Teodoroiu, eroina căzută în luptă în timpul Primului Război Mondial. Bancnota va avea valoarea nominală de 20 de lei. Această valoare nominală a mai fost utilizată în istoria emisiunilor de bancnote românești și se regăsește printre cele aflate în circulație în zona euro.

Alegerea imaginii Ecaterinei Teodoroiu are o dublă semnificație. Banca Națională a României susține astfel preocupările pentru consolidarea egalității de gen, în linie cu inițiativele altor bănci centrale din lume. De asemenea, BNR marchează încă o dată împlinirea Centenarului României Mari, onorând imaginea unui erou al Marelui Război de Reîntregire.” informează Banca Națională a României.

În perioada următoare, BNR va face publice și macheta precum și elementele de siguranță de pe bancnotă.

sursă foto: Muzeul Militar „Regele Ferdinand”

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator