m install
petlinii
nello construct

Nu faceți ce-au făcut ei! Niște turdeni au hrănit un urs, pe Transfăgărășan! (VIDEO)

floris

Niște turdeni, care au circulat cu autoturismul în zona Transfăgărășanului, oprind la un mic popas pe marginea drumului, s-au întâlnit cu un urs (mai tânăr), pe care l-au hrănit cu felii de pâine.

”Adă pâine” se aude vocea unui tânăr, în momentul în care a zărit ursul care era la marginea pădurii. ”Ăsta-i pui de urs”, este constatarea celui care filma cum ursul mănâncă feliile de pâine, fiind la o distanță de câțiva metri de el și de autoturismul staționat.

În cele din urmă, ursul s-a îndreptat spre zona pădurii. Zona Transfărășanului are întâlniri de acest gen tot mai dese, fiind o sumedenie de filmări de acest gen pe internet.

De 3 ani, urşii nu mai primesc mâncare, sunt lăsaţi să se hrănească pe cont propriu. Mai mult, fructele de pădure, pricipala lor hrană în această perioadă sunt culese şi vândute de concesionarii pădurilor. Înfometați, urșii caută de mâncare în zonele turistice. Reprezentanții Direcției Silvice Argeș spun că nu au obligația să-i hrănească, pentru că sunt carnivore mari, din vârful lanțului trofic. În Argeş sunt peste 1.000 de urşi.

Chiar dacă gestul poate părea unul omenesc, de ajutor pentru un animal al pădurii, specialiștii atrag atenția că astfel de acțiuni pot pune în pericol viața celor care se apropie de urs.

”Sunt oameni care nu țin cont de pericole și creează precedente periculoase. Se apropie mult de urși, ba chiar își îndeamnă și copiii să-i hrănească. Astfel de scene sunt din ce în ce mai dese, așa că nu e de mirare că urșii s-au obișnuit cu oamenii și nu îi mai sperie nimic”, precizează Știrile TVR.

”Ursii sunt in pericol din cauza turistilor ce le dau de mancare si se apropie de ei pentru a face selfie-uri. Chiar daca un astfel de comportament poate sa para inofensiv, e extrem de periculos, nu doar pentru om, ci si pentru urs”, scrie National Geographic.

”In alte situatii, persoanele care hranesc animalele si isi risca viata pentru selfie-uri nu iau in considerare posibilitatea ca pot fi ranite. Cand se intampla acest lucru, animalul e cel care are de suferit, pentru ca risca sa fie impuscat sau mutat in alta zona, departe de oameni. In alte situatii, ursii sunt trimisi la sanctuare sau gradini zoologice, in functie de capacitatea acestora. 

Ursii ce se obisnuiesc sa fie hraniti de oameni (sau din resturile lasate de oameni prin padure) vor prinde treptat curaj si vor cauta sa se apropie de oameni. Multi ajung in orase sau pe strazi, in cautarea hranei, unde pot rani pe cineva si ajung sa fie ucisi la randul lor.

Orice interactiune intre un om si un animal salbatic e riscanta. Daca ursul va reactiona violent, atunci sansele sale de supravietuire scad considerabil. Daca ursul nu poate fi relocat si invatat sa nu mai caute hrana din partea oamenilor, atunci va fi impuscat.”, se precizează pe siteul Digi Animal World.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: