fbpx
Scrie un comentariu

eveniment hepatita

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania fililala Cluj a organizat in data de 25 iulie 2019, In sala mare a Primariei Turda, evenimentul “Copii sanatosi, parinti fericiti”, actiune dedicata Zilei Mondiale de Lupta impotriva Hepatitei. 

 

Sub coordonarea stiintifica a dl. Conf. dr. Tudor Lucian Pop, cei peste 60 de participani au avut prilejul de a afla informatii despre afectiunile hepatice intalnite la copii precum si modalitatea prin care un stil de viata echilibrat si practicarea miscarii pot prevenii  aceste afectiuni. 

Rolul femeilor in preventia si tratamentul afectiunilor hepatice a fost  subliniat in prezentarea sustinuta de d-na psiholog Cerasela Libeg, care a atras atentia asupra manifestarilor  din punct de vedere psihologic, specifice copiilor cu probleme hepatice, si modalitatea prin care familia si in special mama, trebuie sa abordeze si sa sustina micul pacient.

Doamna nutritionist Cristina Hanuschi, a facut o trecere in revista a alimentelor care trebuie sau nu consumate de catre un pacient cu afectiuni hepatice, concluzionand insa ca nu doar in cazuri de boala este recomandat regim echilibrat alimentar, ci si la modul general, avand astfel grija de sanatatea noastra si prevenind imbolnavirile. 

“Exemple de buna practica in alimentatie” a fost tema sustinuta de d-na prof. dr. Dana Pasc, care a venit cu informatii in ceea ce priveste compozitia chimica a alimentelor si asupra combinatiilor alimentare recomandate. De asemenea a prezentat  cateva preparate sanatoase facute cu ingrediente simple, la indemana oricui. 

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) marchează și în acest an Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitelor prin mai multe acțiuni care au drept obiective creșterea gradului de conștientizare privind virusurile hepatitice în rândul societății, creșterea numărului celor care se testează și promovarea unui stil de viață echilibrat și a respectării tratamentului în cazul celor care sunt diagnosticați cu o afecțiune cronică.

In saptamana 22 – 28 iulie in Cluj,  Bucuresti, Brasov, Iasi si Giurgiu se desfasoara mai multe actiuni care marcheaza Ziua Mondiala de Lupta impotriva Hepatitei.  

Catalina Marginean

Apah-ro Cluj

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator