fbpx

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

arestat viisorean

A plecat la mare să-și cheltuie banii obținuți din tâlhăriile comise în Cehia, însă a fost capturat de polițiști într-un apartament închiriat în Constanța. Este vorba despre Adrian Vasile Constantinesei (31 de ani), din Viișoara.

“Poliţiştii de investigaţii criminale din Constanţa au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru comiterea unor fapte comise în Cehia. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională. La data de 24 iulie a.c., poliţişti de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Constanţa, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Mangalia, au depistat un bărbat, de 31 de ani, din localitatea Viişoara, judeţul Cluj, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile din Cehia. Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea unor infracţiuni de tâlhărie calificată şi violare de domiciliu pe teritoriul statului ceh. Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, care a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanţa. Ulterior, acesta va fi prezentat Curţii de Apel Constanţa pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă, în vederea predării către autorităţile cehe, conform procedurilor judiciare poliţieneşti în materie penală”, precizează IPJ Constanța.

Viișoreanul nu este la prima încălcare a legii.

”Sursele Ziar de Cluj susțin că bărbatul a intrat în locuința unei femei din Cehia, a amenințat-o cu cuțitul și a sustras de la aceasta bijuterii de peste 7500 de coroane. Mai mult, autoritățile din Cehia îl au ca suspect și în alte dosare de tâlhărie, la fel ca și polițiștii din România. În 2016, Constantinesei și alți trei inculpați au fost condamnați pentru furt calificat dintr-o biserică baptistă din Viișoara. Pedeapsa cu suspendare a fost definitivată în martie 2017, iar la scurt timp de la condamnare Adrian Constantinesei a fugit în Cehia unde și-a continuat activitatea infracțională”, precizează Ziar de Cluj.

UPDATE:

Soția viișoreanului, Chloe Constantinesei, ne-a trimis o precizare:

”Sotul meu avut cauza din Cehia, este deja de un an. Atunci nu se poate sa scrieti ca cheltuielile la mare sunt din infractiune, din care nici nu a abtinut bani. 

Daca cititi bine informatia de la Politia, este evident ca el nu a tinut cutit in mana, nu a amenitat, doar din pacate a fost in acelasi loc cu infractorul care a facut, si sotul meu a cerut pe barbatul care a amenitat sa se retraga si sa nu faca nimic la batrana! Pentru totul am acte, la fel ca Politia si avocata noastra. Eu pastrez documente in limba ceha logic. Atunci va rog frumos, inca o data, controlati informatia care aveti in articol si nu judecati cum nu a facut niciun tribunal si nu aveti informatie completa.”

UPDATE 2:

Presa din Constanța face referire la faptul că ”individul a terorizat un sat din Cehia”: ”Individul, la data de 8.01.2018, a intrat în locuința unei femei dintr-un sat din Cehia, purtând o glugă pe cap și fiind înarmat cu un cuțit. Acesta a amenințat-o și a primit doua telefoane mobile + 1.500 de coroane cehe. Apoi, dorind mai multe bunuri, bărbatul a scos cuțitul și a tăiat-o pe femeie la zona brațului, după care i-a smuls cerceii din ureche și apoi i-a furat și un inel, prejudiciul ridicându-se la 7.500 de coroae cehe”.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator