fbpx

2 Comentarii

minora viol

După intrarea în vigoare a legii privind registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, în unele domenii, la angajare, se solicită certificatul de integritate comportamentală. 


Astfel, profesorii, cadrele medicale și persoanele care lucrează prin natura meseriei cu copii sau femei sunt obligați să prezinte la locul de muncă un „certificat de integritate comportamentală“ care confirmă că nu sunt agresori sexuali, potrivit legii privind „Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale“, intrată recent în vigoare. 


Potrivit documentului, instituțiile din sistemul de învățământ, sănătate sau protecție socială, precum și orice entitate publică sau privată a cărei activitate presupune contactul direct cu copii, persoane în vârstă, persoane cu dizabilități sau alte categorii de persoane vulnerabile ori care presupune examinarea fizică sau evaluarea psihologică a unei persoane au obligația de a solicita persoanelor cu care încheie raporturi de muncă, contracte de voluntariat sau alte asemenea raporturi prezentarea certificatului de integritate comportamentală.


Persoana fizică poate obține propriul certificat de integritate comportamentală în aceleași condiții în care poate obține propriul certificat de cazier judiciar. Certificatul de integritate comportamentală este valabil 6 luni de la data eliberării. Astfel, zeci de mii de angajați, bărbați sau femei, vor fi obligaţi să facă două drumuri pe an la poliţie, pentru a solicita acest certificat de integritate.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Turod · 11:19 23.07.2019
    Si aberatia unde e, domnu Gelu ?
  • Acest comentariu este nepublicat.
    ironika · 11:46 23.07.2019
    nu ți se pare normal ca acel cazier judiciar care se cerea și până acum la angajare, să consemneze acest lucru? dacă persoana a avut sau nu o condamnare pt fapte de acest gen? atunci ce rost mai are acel certificat?.....care în opinia mea nu spune nimic. Toți nebunii din țara asta au certificat? tot așa cu toți violatorii nedeclarați....nu înseamnă că nu ești agresor sexual dacă nu ai o condamnare în acest sens. deci aberație
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator