fbpx

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

trafic masini

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, subordonat Instituției Prefectului Cluj, nu ma eliberează pe loc dovada de înmatriculare și plăcuțele cu numere de înmatriculare nepreferențiale (la rând), așa cum a fost până acum! Sesizarea a fost făcută de o persoană din Câmpia Turzii. Explicațiile oficialilor sunt confuze!

 

”Domnule prefect, de ce nu se mai elibereaza pe loc dovada de inmatriculare si placutele cu numere de inmatriculare nepreferentiale (la rand) asa cum a fost pana acum si suntem nevoiti sa mai facemn inca un druma la Cluj Napoca adoua zi ? In judetele limitrofe nu se intampla asa ceva. Apreciem ca s-a imbunatatit activitatea serviciului si nu mai sunt cozi, a scazut timpul de asteptare la programare dar faptul ca facem pana la Cluj Napoca doua drumuri in loc de unul pentru acelasi lucru este destul de deranjant ca timp si costisitor ca bani. In acest fel se incurajeaza persoanele care au nevoie de inmatriculare sa apeleze la "samsarii" de inmatriculari si care au si crescut tarifele la aceste servicii din acest motiv. Eu zic ca este un mare pas inapoi si nu exista motive obiective sa se intample asta. Va rog sa interveniti si sa readuceti activitatea serviciului de inmatriculari la situatia normala. Lumea este deja revoltata de situatia creata”, este mesajul pe care Florin Taloș i l-a transmis prefectului Aurel Cherecheș, în care îi atrăgea atenția asupra problemei de la Înmatriculări auto.

Șeful Serviciului menționat, comisar șef de poliție Dan Florian, spune că ”începând cu anul 2008 când certificatele de înmatriculare au început să fie tipărite în sistem centralizat la București, procedurile de lucru au fost și rămân aceleași”, menționând că Clujul este ”printre puținele județe din țară” care ”eliberează documente la 24 de ore, având în vedere și capacitatea de procesare a informațiilor, dar și confortul cetățeanului”.

Dan Florian spune că datele de înmatriculare se introduc în sistemul național de evidență a autovehiculelor, iar după primirea acceptului, sistemul informatic permite tipărirea cărții de identitate și a unei diovezi de valabiliutate de 15 zile. Apoi tot informatic este realizată comanda de plăci care este executată de către atelierul de profil. Conform procedurilor, toate serviciile eliberează către solicitant, împerecheate, cărțile de identitate și dovezile, însoțite obligatoriu de plăcile cu numere de înmatriculare. termenul legal de eliberare este de 20 de zile. La nivel național, acest termen este scurtat cât se poate de mult, variind între 24 de ore și 72 de ore. La Cluj, eliberarea documentelor se face în 24 de ore.

Florin Taloș, persoana din Câmpia Turzii care a sesizat această problemă, spune că informațiile sunt false și că nu s-a modificat nicio legislație care să conducă la această modificare în ceea ce privește eliberarea pe loc a dovezii de înmatriculare și a plăcuțelor cu numere de înmatriculare neprefențiale (la rând), solicitându-i prefectului Aurel Cherecheș să verifice această problemă.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator