fbpx

1 Comentariu

zile simultan

Zilele municipiului Turda și Zilele municipiului Câmpia Turzii vor fi organizate în aceeași perioadă, continuându-se astfel ”tradiția” din ultimii ani, când cele două administrații locale au suprapus desfășurarea acestor evenimente.

Dacă la Turda s-a aflat ”pe surse” perioada și formațiile/interpreții care vor concerta în perioada 16-18 august 2019, la Câmpia Turzii există un anunț oficial care face referire la perioada desfășurării Zilelor Municipiului, care face referire la închirierea spațiilor comerciale pentru cei interesați, perioada anunțată fiind tot 16-18 august 2019! Deocamdată, la Câmpia Turzii nu se știe cine va concerta.

Citește și:

Vezi cine cântă la Zilele Municipiului Turda! Au fost anunțați ”greii” care vor urca pe scenă!

Oficial, cele două administrații locale încă nu au luat o hotărâre în privința perioadei de desfășurare a Zilelor Municipiului și a altor detalii care țin de organizare (locație, tarife de închiriere etc).

Cel mai probabil, în cursul acestei luni se va pune în discuția Consiliilor Locale din cele două municipii aprobarea unor astfel de hotărâri, însă aceste decizii nu sunt decât ”scriptice”, pentru că perioada de desfășurare deja s-a stabilit, atât la Turda, cât și la Câmpia Turzii.

UPDATE:

La Câmpia Turzii s-a aprobat în cursul zilei de ieri Calendarul Cultural pentru anul 2019, unde este specificată perioada de organizare a Zilelor Municipiului, în 16-17-18 august 2019, fiind alocată suma de 440.000 lei, a precizat primarul Dorin Lojigan.

UPDATE 2:

La Turda, o hotărâre similară a fost luată încă din luna aprilie 2019. În HCL 43/20.03.2019 era precizat, în cadrul Programului de activități cultural-artiistice și educative organizate de municipiul Turda, că ZMT 2019 se va ține în perioada 16-18 august 2019, cu buget alocat de 400.000  de lei.

UPDATE 3:

Primarul Dorin Lojigan a reacționat, la o dezbatere pe Facebook privind oportunitatea organizării celor două evenimente concomitent, spunând că Turda ar fi de vină. ”Eu personal consider că este o greșeală. Pierd cetățenii din ambele orașe care puteau beneficia de spectacole în ambele municipii. I-am comunicat asta si primarului Cristian Matei. Pot să vă spun că cel puțin din partea mea nu este o competiție. Am fost chiar furios cand în 2017 administratia din Turda a luat hotărârea de a muta zilele Turzii odată cu ale noastre însă este hotărârea lor. As preciza că zilele municipiului Câmpia Turzii se tin tradițional în jurul datei de 15 august iar ale Turzii se țineau tradițional la sfârșitul lunii august. Dar…..“, a spus primarul din Câmpia Turzii.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Altceva · 23:26 17.07.2019
    Am o intrebare: de ce toată această cheltuială cu zilele orașului? Practic se cheltuie banii publici ca să ce? Banii ăia s-ar putea investii in educarea cetatenilor orașelor sa nu se mai poarte ca niște primate cu carte de identitate. 400000 de lei dați pe lăutari cu greutate, dar după blocurile gri e jale.
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator