fbpx

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Scrie un comentariu

autostrada

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj a demarat din nou procedurile pentru construcția șoselei care ar urma să facă legătura între Centura Vâlcele – Apahida și Autostrada Transilvania, șosea care ar putea fi asimilată ca o ”ocolitoare” pentru municipiul Turda. Procedurile sunt reluate de la zero, vechea documentație fiind aruncată la coșul de gunoi!

După ce au bătut pasul pe loc în privința acestei investiții, vechiul studiu de fezabilitate nu mai are nicio perspectivă, fiind blocat de peste 2 ani. În 12 iunie s-a lansat o nouă licitație pentru studiul de fezabilitate, de la zero, ceea ce înseamnă că ar urma să fie analizate, din nou, mai multe variante de traseu. Inițial, în vechea documentație, era vorba despre un traseu care ar fi legat DN 1 Turda - Cluj de Autostrada Transilvania din zona localității Tureni.

”Astfel, forțată de împrejurări, DRDP Cluj a scos din nou la licitație serviciile ce prevăd elaborarea studiilor de fezabilitate, realizarea proiectelor tehnice și obținerea tuturor avizelor și a autorizației de construcție pentru șoseaua care leagă Centura Vâlcele – Apahida de Autostrada Transilvania. 11 iulie este data până la care sunt așteptate ofertele firmelor interesate, valoarea contractului fiind estimată la suma de 2,5 milioane de lei. Vestea proastă este că firma care va câștiga licitația va avea la dispoziție timp berechet pentru finalizarea documentației: alte 640 de zile, adică un an și 9 luni de așteptare pentru realizarea studiilor tehnice! La acest interval se adaugă apoi și estimarea costului de construcție, respectiv durata execuției lucrărilor, DRDP Cluj urmând să aleagă varianta finală din trei posibile soluții de traseu”, menționează Monitorul de Cluj.

O astfel de legătură ar fi extrem de importantă pentru municipiul Turda, care astfel ar putea scăpa de tranzitul autovehiculelor, care în acest moment se desfășoară pe jumătatea de oraș dinpre Centru/Turda Nouă. 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate