marian morar
m install
nello construct

Răsturnare de situație în cazul Ovidiu Roja: Instanța nu a admis ULTRAJUL invocat de polițist și procurorii turdeni! Dar… a admis arestarea preventivă, pentru 1 zi de îngrijiri medicale!

zamblau eugen

Judecătoria Turda (judecătoarea Luminița Maria Filip) nu a admis ca solidă acuzația de ultraj, după ce un polițist turdean (Cătălin Georgescu) a intervenit în apărarea soției sale (Bianca Georgescu), care era în conflict cu o femeie, iar un bărbat (Ovidiu Roja) a intervenit, după ce polițistul s-a urcat pe acea femeie, agresând-o. Polițistul a reclamat că a fost lovit și a obținut 1 zi de îngrijiri medicale de la IML.

 

Judecătoarea a reținut că ”din materialul probator administrat până în prezent nu rezultă, cu suficientă putere, suspiciunea că inculpatul a avut cunoștință despre faptul că persoana vătămată avea calitatea de polițist, atunci când a lovit-o pe aceasta”. Din acest motiv, procurorul Mihai Marian Trif a depus contestație la decizia instanței.

Interesant este că agentul de Poliție Cătălin Georgescu a declarat că a fost lovit de femeia care i-a agresat soția, însă… împotriva acesteia nu a fost depusă nicio plângere de ultraj. Plângerea de ultraj s-a depus doar la adresa lui Ovidiu Roja. La fel de interesant este și faptul că agentul Cătălin Georgescu susține că a imobilizat-o pe acea femeie pentru că era violentă (femeia a fost nevoită să primească îngrijiri medicale în acea zi), dar apoi zice că i-a dat drumul femeii în momentul în care a văzut că Ovidiu Roja și cu încă 3 persoane se apropie de el, în aer plutind întrebarea logică: dar femeia aia nu mai era violentă?! S-a calmat brusc?!

„Eu nici pe Cătălin Georgescu și nici pe soția acestuia nu îi cunosc și nu i-am văzut în viața mea. Eu am vrut să fac un lucru bun să o scap pe biata femeie. Eu eram cu un prieten pe terasa unui hotel și am auzit strigătele de ajutor ale femeii agresate, turiștii din zonă cerându-i persoanei vătămate să îi dea pace acelei femei. Atunci am mers și eu către turiști, din parcare am observat-o pe femeia pusă la pământ de Cătălin Georgescu, părea o fetiță, Georgescu era cu genunchii pe capul ei și din când în când o mai și lovea. M-am dus către ei și i-am cerut lui Cătălin Georgescu să o lase în pace pe femeie, probabil că l-am și împins pe Goergescu. Nu am știut că era polițist. Mi mult de 15 minute Cătălin Georgescu a agresat-o pe femeia respectivă și aceasta striga în continuu să o ajute cineva, ea era pusă la pământ cu capul în praf și avea sânge pe alocuri. Cătălin Goergescu era solid, îmbrăcat în bermude și maiou. 

Nu am vrut să fac rău, îmi cer scuze, să mă ietați de data asta. Dacă altcineva ar fi făcut acest lucru probabil că ar fi fost felicitat, dar pe mine m-au arestat”, a declarat Ovidiu Roja, citat de Ziar de Cluj.

Polițistul Cătălin Georgescu a mai avut cel puțin 2 cazuri de ultraj, în ultimii 3 ani.

”Ovidiu Roja rămâne arestat preventiv pentru 30 de zile, până la o nouă decizie judecătorească definitivă. Cât despre femeia intrată în conflict cu soția polițistului Georgescu, reprezentanții IPJ Cluj susțin că aceasta a primit în duminica respectivă îngrijiri medical și s-a ales cu dosar penal, tot pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe. Întrebați dacă s-a început o anchetă internă împotriva agentului Georgescu, prin care să se stabiliească dacă a acționat corect (fiind aflat în timpul liber), cei de la IPJ susțin că nu sunt elementele necesare autosesizării Biroului de Control Intern al instituției județene.”, menționează Ziar de Cluj.

TurdaNews a fost singurul organ de media care a ridicat semne de întrebare în ceea ce privește acuzația de ultraj.

Citește și:

Ovidiu Roja a fost arestat preventiv! Dar… există semne de întrebare! (UPDATE)

TurdaNews a solicitat unele lămuriri din partea Parchetului Turda.

Ce am întrebat:

– in comunicatul IPJ Cluj se spune ca ”o femeie a fost agresata fizic de o alta femeie”… Exista vreo reclamatie/plangere depusa in acest sens? Adica, femeia agresata a depus vreo plangere? Daca raspunsul este afirmativ, va rog sa-mi oferiti detalii, in masura in care ele pot fi oferite (ex: la ce data s-a depus plangerea si in ce faza se afla cercetarea)
– in comunicatul IPJ Cluj se spune ca ”intrucat aceasta a devenit agresiva si la adresa politistului, a procedat la imobilizarea persoanei respective”… Exista vreo sesizare/plangere depusa pe numele acelei persoane, pentru ultraj?
– care este procedura pe care trebuie s-o urmeze un politist, care era imbracat in bermude si tricou, care agreseaza o femeie, pentru a se legitima conform, daca pornim de la presupunerea ca era in exercitiul functiunii sau ca era o interventie care tinea de atributiile sale de politist?
– politistul se afla in zona sau a fost chemat, fiind vorba chiar de sotia sa, care era femeia agresata? S-au facut cercetari in acest sens?
– se pot oferi date despre femeia care a agresat initial o alta femeie? De genul: varsta, constitutie fizica (kg), pentru a se putea face o interpretare cat mai corecta a interventiei asupra sa.
– persoana feminina care a agresat o alta femeie a depus vreo plangere, reclamand interventia? Sau impotriva ei s-au luat masuri? Ce masuri si cu ce justificare?
– interventia unui politist, imbracat in bermude si tricou, chemat de sotia sa pentru a-i lua apararea, se considera o interventie a unui organ autorizat? In acest caz nu trebuiau respectate procedurile impuse de legea privind conflictul de interese al unui functionar public, chemat sa rezolve o problema a sotiei sale, daca pornim de la premisa ca el a fost solicitat pentru a rezolva o problema pe linie de serviciu?
– ne puteti preciza care este motivul contestatiei depuse de Parchet, la decizia instantei de arest preventiv?

Reprezentanții parchetului ne-au spus că nu pot furniza nicio informație de acest gen, considerând că inclusiv informația de genul ”vârsta femeii violente și constituția fizică (kilograme)” ar fi de natură să compromită ”bunul mers al anchetei” și ”protecția vieții private a persoanelor” (nu am solicitat nume, adresă etc, ci doar aceste date, pentru a se putea aprecia mai bine măsura acțiunii violente a polițistului care a intervenit pentru apărarea soției sale).

raspuns parchet

Am solicitat unele răspunsuri similare și din partea IPJ Cluj, care nu ne-a transmis niciun răspuns până în acest moment. Vom reveni cu un UPDATE în momentul în care vom primi aceste informații.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2