fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

vila iti

Nimeni nu și-a imaginat ce va deveni celebra construcție țigănească de lângă Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Turda, Vila Îți, după ce a fost cumpărată la licitație, de omul de afaceri Valer Turcu din Câmpia Turzii.

Cei de la RefleqtMedia susțin că Vila Iți se va transforma într-un orfelinat privat.

”Un om de afaceri din Câmpia Turzii a luat decizia de a cumpăra o clădire, pe care să o transforme fie în casă familială, fie în orfelinat privat.

Vorbim, desigur, despre Valer Turcu, care recent a achiziționat o clădire – celebra Vilă Iți din Turda și pe care, din sursele noastre, am aflat că vrea să o recondiționeze pentru a o transforma în orfelinat privat.”, precizează sursa citată.

Peste 20 de copii ar putea fi găzduiți aici.

Centrele de plasament de tip vechi trebuie închise până în 2020, conform unor impuneri ale Uniunii Europene, fiind acceptate doar casele familiale sau orfelinatele private, care pot asigura condiții optime de îngrijire, creștere și educare ale tinerilor fără părinți.

Vila Iți, vândută cu 150.000 de lei, după e Fiscul s-a chinuit s-o vândă ani de zile!

Construcția Vila Iți a fost vândută de ANAF, la licitație publică, la finele lunii ianuarie din acest an, cu 150.000 de lei, după ce prețul inițial anunțat era de 1.178.450 lei (fără TVA). 

Vila „Iţi“, după cum este cunoscută de localnicii din Turda, situată pe strada Bicazului nr. 18, are o suprafaţă construită la sol de 379,14 metri pătraţi, cu regim de înălţime subsol, parter şi etaj. Pe lângă clădire, s-a vândut și terenul aferent, respectiv 385 mp.

Fiscul s-a chinuit să vândă vila din anul 2011!

Bulibaşa a murit în 2009 şi a lăsat în urmă nu numai impozanta casă, dar şi datorii uriaşe la stat pe care Fiscul încearcă de mai mulţi ani să le recupereze. Vila a fost moştenită de fiul bulibaşei, Gabor Ianoş Jr. Acesta voia în 2011 să o vândă şi s-ar fi mulţumit să primească pe ea chiar şi numai 600.000 de euro, dar între timp Fiscul a pus sechestru pe imobil.

Vila Iți este situată în apropierea Colegiului Național ”Mihai Viteazul” din Turda, fiind un adevărat punct de atracție pentru trecătorii-turiști, de-a lungul anilor. 

Velu Turcu a scăpat de o condamnare de 10 ani de închisoare, dată de Tribunalul Cluj, în urma apelului și a deciziei date de Curtea de Apel Cluj, în noiembrie 2018.

Curtea de Apel Cluj a desființat în totalitate sentința penală nr. 91 din 14 martie 2018, a Tribunalului Cluj, în baza căreia omul de afaceri Valer Turcu (Vel Trans) a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare! În același dosar, soția sa, Daniela Turcu, a primit 9 ani de închisoare cu executare!

Valer Turcu ”Velu” a fost acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani, șantaj și favorizarea infractorului. Afaceristul a stat în arest preventiv sau în arest la domiciliu în intervalul 02.06.2014 – 26.06.2015.

Cei doi soți erau obligați, de către Tribunalul Cluj, obligați să achite și un prejudiciu de peste 5 milioane de lei, înregistrat în acest dosar, în timp ce alți aproape 800.000 de lei urmau a fi recuperați de la ceilalți inculpați. Din acest motiv, instanța a pus sechestru pe toate bunurile mobile și imobile pe care le deținea Valer Turcu.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate