fbpx
Scrie un comentariu

container aprins

În timp ce reprezentanții administrației locale speră că de la 1 iulie se va face colectare selectivă a deșeurilor la Turda, conform normelor impuse de Uniunea Europeană, ”civilizația” unora își spune cuvântul!

 

Vineri seara, un container de gunoi, situat pe strada Războieni, a fost incendiat. Pompierii au fost nevoiți să se deplaseze la locație, pentru a stinge flăcările, fără a exista riscul ca focul să se extindă.

”Ceva trebuie făcut, în tot orașul. Noi plătim salubritate și alții descarcă din mașini și alții dau foc. Tot din banii noștri va fi plătit. De acum înainte îi filmez pe toți care aduc gunoi aici și nu stau în zonă.”, ne-a spus cititorul care ne-a transmis fotografiile.

Reprezentanții administrației locale au făcut eforturi în ultimul timp pentru ca serviciul de salubrizare să devină mai eficient.

”Schimbăm complet modul de gestionare a deșeurilor în municipiul Turda! În toate punctele de colectare se montează containere noi și curate!

Din cauza incapacității Consiliului Județean de a construi o rampă de deșeuri pentru toate localitățile din Cluj, toate orașele se confruntă cu un dezastru în ceea ce privește colectarea și transportarea deșeurilor, astfel că firmele responsabile nu reușesc să presteze în mod profesionist aceste servicii.

Am stabilit să ne implicăm direct în coordonarea activității companiei PRIVAL și am schimbat containerele din 48 de puncte de colectare până în acest moment, urmând să le schimbăm pe toate. După multe insistențe, am primit abia săptămâna trecută aprobarea pentru a folosi cele peste 400 de containere alocate municipiului Turda de la SMID, proiectul care ar fi trebuit să fie implementat de ani de zile de județul Cluj dar care a fost blocat.

Începând cu 1 iulie, conform reglementărilor impuse de Uniunea Europeană, vom fi obligați să colectăm deșeurile selectiv, motiv pentru care noile containere sunt inscripționate special cu tipul de deșeuri: HÂRTIE, PLASTIC, DEȘEURI MENAJERE.

Ne dorim ca Turda să devină un oraș CURAT și depunem eforturi uriașe pentru asta, atât în ceea ce privește relația cu compania de salubritate cât și volumul de muncă din teren. Vă rugăm să ne ajutați în acest demers și să depozitați deșeurile în mod civilizat la punctele de colectare, conform etichetelor afișate pe pubele”, au transmis reprezentanții administrației locale, în urmă cu câteva zile.

 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator