marian morar
m install
nello construct

Prevederi în Codul Rutier pentru trotinete electrice

zamblau eugen

Codul Rutier ar putea fi modificat pentru a reglementa și situația trotinetelor electrice, tot mai prezente pe șoselele din România. Un proiect de lege în acest sens a fost depus la Camera Deputaților. Proiectul reglementează circulația trotinetelor pe drumurile publice, dar modifică și regulile aplicabile bicicletelor.

Proiectul de lege definește trotineta electrică ca fiind „vehicul, cu două sau trei roți, a cărui viteză maximă prin construcție nu depășește 40 km/h și care este echipat cu un motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depășește 2 kW”.

Proiectul stabilește că trotinetele vor putea circula pe pistele pentru biciclete. „Trotinetele electrice vor putea circula pe pistele pentru biciclete. „Dacă un drum este prevăzut cu o pista specială destinată circulației bicicletelor și a trotinetelor electrice, acestea vor fi conduse numai pe pista respectivă”, se arată în actul normativ. Vârsta minimă pentru a putea circula cu bicicleta sau trotineta electrică pe drumurile publice este de 14 ani, iar cei care au sub 18 ani trebuie să poarte cască de protecție.

De asemenea, proiectul de lege prevede că bicicletele, trotinetele electrice și mopedele trebuie să aibă „mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente. Este interzisă circulația acestora pe timp de noapte fără aceste mijloace și dispozitive în stare de funcționare”, se arată în proiect.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2