fbpx

pmp 1300x300

asacons montatorprefabricate

Scrie un comentariu

conexiune autostrada

Reprezentanţii Asociţiei Pro Infrastructura (API) au stat de vorbă cu şefii Direcției Regionale Drumuri și Poduri (DRDP), în teren, despre conexiunea la autostradă- DN1, nod la Săvădisla sau pod peste Arieş.


Cei de la API se plâng și de relația proastă de colaborare pe care o au cu cei de la CNAIR privind informațiile de interes public. 


Acum câteva săptămâni, i-am invitat pe cei de la Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj la o discuție în teren despre principalele proiecte ale regiunii....O primă oprire a fost la Vâlcele, unde am vorbit despre conexiunea rapidă dintre Autostrada A3 Câmpia Turzii-Nădășelu, DN1 Turda-Cluj-Napoca și mai departe spre Centura de Est Vâlcele-Apahida. Reprezentanții DRDP Cluj ne-au explicat motivele pentru care contractul actual de elaborare a studiului de fezabilitate nu are nicio perspectivă, fiind blocat de mai bine de doi ani. Soluția: în 12 iunie s-a lansat licitația studiului de fezabilitate al unui alt drum expres care să lege A3 de DN1 și de Centura Est, degrevând astfel traficul din Turda.


Următorul obiectiv a fost podul peste Râul Arieș de la Turda, unde a fost desemnat câștigătorul licitației. Vor fi 60 de zile de proiectare, după care circulația va fi închisă în totalitate pe pod și deviată pe Str. Armatei din oraș. Suprastructura podului va fi refăcută complet și pilele vor fi consolidate.


Ultima oprire a fost în zona organizării de șantier de la Săvădisla, unde cu un efort minim s-ar putea amenaja un nod rutier pe Autostrada A3 pentru cei care doresc să ajungă la Băișoara și în stațiunile turistice din apropiere. Din păcate, între acest punct și drumul județean, există doar o șosea de pământ privată care ar trebui modernizată de proprietar.


Apreciem transparența și deschiderea de care au dat dovadă cei de la DRDP Cluj. Am ajuns să lăudăm normalitatea în condițiile în care, reamintim, CNAIR-Central încearcă din răsputeri să ne refuze accesul la informații de interes public. La Cluj #sepoate. Le urăm oficialilor DRDP Cluj succes în derularea proiectelor atât de necesare comunităților din nord-vestul țării. Sperăm că nu ne vor da ocazia să îi criticăm pentru blocaje și termene nerespectate", transmit reprezentanţii API.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator