fbpx

pmp 1300x300

asacons montatorprefabricate

Scrie un comentariu

caucaz

Cercetătorii de la Facultatea de Geografie din Cluj-Napoca se întorc după zece ani în Caucaz unde vor coordona o echipă internațională de cercetare a topirii ghețarilor și a hazardelor naturale asociate ca urmare a impactului schimbărilor climatice.

 

 În parteneriat cu Universitatea de Stat Ivane Javahishkvili din Georgia și Université du Québec à Montréal (UQAM) din Canada o echipă de la Facultatea de Geografie, UBB,  formată din trei cadre didactice:  conf. dr. Iulian-Horia Holobâcă, șef lucrări dr. Olimpiu Pop și conf. dr. Alexe Mircea, două cercetătoare științifice: c.s. dr. Ivan-Temerdek Kinga și c.s. dr.  Ionela Răchită și un doctorand: drd. Sorin Hadrian Petrescu, se vor deplasa la începutul lunii august în zona glaciară a regiunii Svaneti din Georgia. Cercetarea de teren va fi axată pe investigarea, fotografierea și cartografierea frontului și a limbilor ghețarilor montani de pe văile Mestichala, Dorla și Patara Enguri. Investigațiile dendrogemorfologice vor urmări identificarea și reconstituirea hazardelor naturale asociate topirii rapide a ghețarilor.

Acest eveniment se încadrează în activitățile de celebrare a Centenarului Universității Babeș-Bolyai și a Facultății de Geografie și este finanțat de către L’Agence Universitaire de la Francophonie et l’Institut de Physique Atomique (AUF-IFA) prin proiectul internațional:  Impact du changement climatique sur les glaciers et les risques associés dans le Caucase géorgienIMPCLIM, Universitatea Babeș-Bolyai și Facultatea de Geografie.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator