fbpx

pmp 1300x300

asacons montatorprefabricate

Scrie un comentariu

politie autostrada

Pentru început, să ne aruncam un ochi pe Codul Rutier! Este interzisă circulația, oprirea sau staționarea autovehiculelor pe banda de urgență, cu excepția cazurilor justificate, precum și a autovehiculelor cu regim de circulație prioritar.

 

Cum posibilitatea să vă aflați la volanul unui autovehicul cu regim prioritar care se deplasează la intervenții sau este într-o misiune cu caracter de urgență este minimă, rămâne întrebarea: ce înseamnă caz justificat?

Se dă următorul caz: Vară, caniculă, mașinile merg bară la bară, cu viteză redusă sau există un eveniment rutier care a generat coloane de mașini ce așteaptă reluarea traficului, iar un șofer se grăbește să ajungă la o rezervare la cazare și folosește banda de urgență. Este o urgență? Răspunsul este simplu, NU.

Un alt șofer care așteaptă în coloană vrea să se mai dezmorțească, așa că se gândește să tragă pe dreapta, pe banda de urgență, oricum traficul nu se mișcă. Are voie? Legea spune că NU.

Să mai încercăm o situație: un șofer care circulă pe autostradă are o defecțiune tehnică la autoturism. Poate să oprească sau nu poate să oprească pe banda de urgență? Da, poate, pentru rezolvarea problemei tehnice.

În cazul în care vă aflați în această din urmă situație, vă recomandăm să porniți luminile de avarie, să vă echipați cu vestă reflectorizantă, să scoateți pasagerii din autovehicul în afara părții carosabile şi să amplasați triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanțe mai mari.

Avem următoarea situație: un șofer sau pasager dintr-o mașină aflată în mijlocul unei coloane sau care a fost implicată într-un eveniment rutier pe autostradă are nevoie de ajutorul salvării și al poliției. În astfel de situații, fiecare clipă contează, iar câteva momente pierdute sau câștigate în trafic de cei care trebuie să intervină pot face diferență pentru cei care au nevoie de ajutor.

Dați-le o șansă! Lăsați banda de urgență liberă!

Cu toții ne întoarcem la mare ,,iar și iar”, dar să nu uitam o vorbă care a trecut proba timpului: ,,festina lente”!

Sancțiunea pentru oprirea nejustificată sau circulația pe banda de urgență a autostrăzilor: 4 sau 5 puncte-amendă, adică între 580 și 725 de lei + 3 puncte de penalizare.

Însă nu doar amenda este problema, ci riscurile care apar atunci când se folosește banda de urgență în mod nejustificat.

Să privim ,,urgența” din perspectiva utilității pentru oamenii aflați în nevoie de ajutor și nu ca pe un concept care se aplica nevoilor personale!

Drum bun!

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator