m install
petlinii
nello construct

Percheziții în județele Cluj și Alba la o rețea de traficanți de migranți!

floris

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj și Serviciul Teritorial Alba împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj – Napoca și BCCO Alba Iulia, au efectuat, simultan cu omologii francezi, un număr de 18 de percheziții domiciliare pe raza județelor Cluj și Alba, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți și spălare de bani.

 

Activitățile au fost integrate unei acțiuni comune, ce are la bază un Ordin European de Anchetă emis de către autoritățile franceze la data de 29.05.2019, în baza căruia au fost executate de către autoritățile judiciare române (DIICOT – Serviciile Teritoriale Cluj și Alba, BCCO Cluj – Napoca și BCCO Alba Iulia) diferite activități pe teritoriul României prevăzute de Codul de procedură penală român.

În cauză există suspiciunea rezonabilă cu privire la faptul că, începând cu anul 2016, a fost constituit un grup infracțional organizat, din cetățeni români și străini, care au acționat în mod coordonat, în ceea privește trecerea migranților, majoritatea  kurzi și iranieni, către Regatul Unit al Marii Britanii, prin Franța (la Calais), Belgia și Olanda (la Rotterdam).

În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că, în perioada 2016 – 2018,  rețeaua, formată din peste 60 de persoane, a facilitat trecerea a aproximativ 300 de migranți în Anglia.

Ca mod de operare s-a reţinut că membrii grupării infracționale își desfășurau activitatea pe două ramuri.

În ceea ce privște ramura românească a grupării infracționale s-a stabilit că aceasta era condusă de un cetățean român, în varstă de 41 de ani, care se ocupa de recrutarea, plata și organizarea trecerii migranților cu șoferi români.

În ce privește ramura grupării care se află în Anglia, investigațiile arată faptul că aceasta era condusă de un cetățean de origine kurdă și se ocupa de recrutarea însoțitorilor migranților care se află în Regatul Unit al Marii Britanii și în Franța.

Din investigațiile efectuate a rezultat faptul că,  suma de aproximativ 407.000 lire sterline a tranzitat între Anglia și România în cadrul acestei rețele.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare efectuate pe teritoriul României, au fost ridicate telefoane mobile și alte mijloace de comunicare, detectoare de metale, o pușcă cu aer comprimat (supusă autorizării), arme albe, înscrisuri și peste 80.000 de euro.

La sediile DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj și DIICOT – Serviciul Teritorial Alba, urmează sa fie aduse, în vederea audierii, un număr de 10 de persoane.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii, prin indisponibilizarea unor autoturisme.

Suportul financiar şi logistic a fost asigurat de către Eurojust.

La acțiune au participat și reprezentanți Europol.

În cursul zilei de astăzi, persoanele depistate vor fi prezentate magistraților, pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: