fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

cj cluj

Noi echipamente și aparaturi medicale ultramoderne sunt în curs de achiziționare, de către  Consiliul Județean Cluj, pentru Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal.

 

În prezent se află în plină derulare procedura de achiziție publică a 42 de aparaturi și echipamente ce vor permite desfășurarea activității spitalicești în bune condiții și de maximă siguranță pentru pacienții ICUTR.

Din fondurile special alocate în acest scop de Consiliul Județean, de 500.000 de lei, vor fi achiziționate un transductor convex și ghid de puncție pentru ecograful intervențional al Blocului Operator, un transductor liniar pentru diagnosticul diferențial al leziunilor relativ superficiale în raport cu tegumentele și care sunt urgențe urologice, care va fi amplasat în cadrul Ambulatoriului de Urologie, precum și un echipament ce permite tratarea litiazei renoureterale.

De asemenea, tot din banii Consiliului Județean Compartimentul ATI va fi dotat cu șase monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale ale pacienților, două laringoscoape necesare pentru intubarea pacienților în vederea intervențiilor chirurgicale, 12 seringi automate și 17 barbotoare, utile pentru umidificarea oxigenului la administrarea pacienților postoperator.

Nu în ultimul rând, pentru Laboratorul Clinic și de Imunologie va fi achiziționat un congelator pentru uz medical, care să congeleze la cel puțin minus 70 de grade Celsius, necesar pentru conservarea probelor ADN ale pacienților transplantați, precum și a altor probe ADN sau biologice de interes pentru activitatea Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal.

Biroul de presă

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate