fbpx

Scrie un comentariu

specialisti ISU

Să găsești punctele vulnerabile privind securitatea la incendiu ale unei construcții nu este un lucru ușor de făcut.


Iar nu de puține ori, inspectorii biroului de avizare-autorizare găsesc aceste ”puncte slabe” chiar din momentele când primesc primele planuri ale unei viitoare construcții.


Domeniul construcțiilor a fost și se află mereu în transformare. Noi metode de construcții, noi preferințe de amenajare, noi materiale și noi tehnologii menite să ne simplifice viața apar mereu pentru a fi incluse în viitoarele construcții. Însă noi le vom rezuma mereu la aceiași întrebare: ”Va fi periclitată siguranța celor care vor folosi pe viitor clădirea?”.


Soluțiile le găsim alături de constructori sau viitorii proprietari, chiar dacă acest lucru se face navigând prin sute de prevederi ale actelor normative și ale stasurilor pentru construcții, ce trebuie respectate ad litteram când se ridică noile construcții sau se modifică spațiile deja existente.


Am găzduit pentru o săptămână adjuncții șefiilor inspecțiilor de prevenire, respectiv șefii structurilor de avizare-autorizare din toată țara, care printre miile de planuri de construcții și acte specifice pe care trebuie să le studieze în detaliu, s-au întrunit pentru a discuta noile modificări ce trebuie incluse în viitoarele acte normative, în privința securității la incendiu și a instalațiilor speciale pentru detectarea și stingerea incendiilor.


Am avut ocazia să realizăm o demonstrație practică privind comportarea la foc a pereților din gips-carton și a elementelor de etanșare, dar și să discutăm aspectele ce țin de utilizarea elementelor vitrate, rezistente la foc și fațadele cortină.


Domnilor știm că nu aveți o misiune ușoară, știm că lupta voastră pentru siguranță începe cu mult înainte de a exista o clădire, drept pentru care dorim să VĂ MULȚUMIM pentru sârguința și abnegația voastră atunci când duceți la bun sfârșit fiecare #detaliu ce ține de siguranța noastră.


ISU Cluj

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator