fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

ziuaeroilor ct

Ziua Eroilor a fost aniversată azi la Câmpia Turzii, fiind prezenți oficiali din administrația locală, dar și de la baza militară din zonă.

În România prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează deodată pe eroii străini și pe cei români.

În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

Cu acest prilej, administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii a pregătit un ceremonial militar-religios dedicat omagierii eroilor neamului românesc.

Alaiul oficial a vizitat cele patru locații din municipiul Câmpia Turzii, unde au adus un pios omagiu eroilor care s-au jertfit pentru patrie: troița de lângă sediul Primăriei, monumentul comemorativ din Parcul Central, Obeliscul Comemorativ al Ostașilor Români și Monumentul Eroilor Aviatori.

”Statutul de erou nu este unul care se obține, care se cumpără sau care ar fi vreun bun transmisibil. 

El se formează cu voință, dăruire și curaj și se călește în focul luptei, acolo unde gloanțele ard, iar baionetele sunt mereu ascuțite. 

Într-o țară a falșilor generali, a gradelor cumpărate și a uzurpărilor, eroii sunt, adeseori, uitați și lăsați în paginile de post-față. Ei bine, nu! Acest lucru n-ar trebui să se întâmple, pentru că fără eroi, această țară n-ar fi existat, iar protocoalele militare din care face parte națiunea noastră ar fi fost doar deziderate, nicidecum fapte. 

În fiecare teatru de operațiuni la care a participat țara noastră după eliberarea de lanțurile comunismului, am avut eroi care, fie și-au jertfit viața, fie și-au sacrificat integritatea corporală.”, a spus primarul Dorin Lojigan, în alocuțiunea sa.

Mai jos puteți viziona un videoreportaj de la acest eveniment:

 

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator