fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

ziua eroilor T

Inălţarea Domnului și  Ziua Eroilor, o zi cu dublă  semnificaţie istorică şi religioasă, aduce împreună cele două instituţii, Biserica și Armata, cele care au fost şi rămân prin formele lor specifice de legitimitate: tradiţie, merit și organizare ierarhică, temelia Națiunii Române.

 

La Turda manifestările au debutat de la ora 11 cu participarea la Sfânta Liturghie ce a avut loc în Catedrala Ortodoxă, de la 12 a urmat deschiderea oficială a evenimentului, serviciu religios (parastas), alocuţiuni , depunere oficială de coroane, defilarea  Gărzii de onoare, depunere de coroane a celorlalte delegaţii.

Alocuțiunile au fost rostite de primarul Matei Cristian, deputatul Cristina Burciu și lt.col Remus Filimon, din partea Garnizoanei Turda.

În acest an de Ziua Eroilor a fost organizat un ceremonial militar-religios și la Cimitirul Eroilor din Turda în semn de apreciere pentru jertfa ostașilor căzuți pe câmpurile de luptă.

În țara noastră s-a stabilit ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români.

Această dată a fost stabilită ca urmare a Tratatul de la Versailles unde țările beligerante s-au obligat prin semnarea tratatului la întreținerea mormintelor ostașilor îngropați pe teritoriile statelor respective, precum și a monumentelor comemorative de război dedicate acestora.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator