marian morar
m install
nello construct

Ceremonial militar-religios de Ziua Eroilor la Turda (Foto + Video)

zamblau eugen

Inălţarea Domnului și  Ziua Eroilor, o zi cu dublă  semnificaţie istorică şi religioasă, aduce împreună cele două instituţii, Biserica și Armata, cele care au fost şi rămân prin formele lor specifice de legitimitate: tradiţie, merit și organizare ierarhică, temelia Națiunii Române.

 

La Turda manifestările au debutat de la ora 11 cu participarea la Sfânta Liturghie ce a avut loc în Catedrala Ortodoxă, de la 12 a urmat deschiderea oficială a evenimentului, serviciu religios (parastas), alocuţiuni , depunere oficială de coroane, defilarea  Gărzii de onoare, depunere de coroane a celorlalte delegaţii.

Alocuțiunile au fost rostite de primarul Matei Cristian, deputatul Cristina Burciu și lt.col Remus Filimon, din partea Garnizoanei Turda.

În acest an de Ziua Eroilor a fost organizat un ceremonial militar-religios și la Cimitirul Eroilor din Turda în semn de apreciere pentru jertfa ostașilor căzuți pe câmpurile de luptă.

În țara noastră s-a stabilit ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români.

Această dată a fost stabilită ca urmare a Tratatul de la Versailles unde țările beligerante s-au obligat prin semnarea tratatului la întreținerea mormintelor ostașilor îngropați pe teritoriile statelor respective, precum și a monumentelor comemorative de război dedicate acestora.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2