fbpx

Scrie un comentariu

papa 1

Peste 120.000 de pelerini au participat duminică la manifestările ocazionate de vizita Papei Francisc la Blaj. 

 

Pe Câmpia Libertăţii, a fost oficiată liturghia greco-catolică şi a avut loc ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici martiri.

Printre pelerini s-au aflat și zeci de turdeni îmbarcați în mașini personale sau în autocare, toți au dorit să fie prezenți la întâlnirea istorică cu Papa Francisc. Aceștia au transmis în exclusivitate pentru TurdaNews câteva fotografii cu slujba oficiată de Papa Francisc.

Suveranul Pontif a vorbit cu această ocazie despre suferințele celor șapte episcopi greco-catolici beatificați duminică, care au preferat moartea în loc să renunțe la credință.

Procedura de recunoaştere a martiriului celor şapte episcopi s-a derulat pe durata unui sfert de secol. Patru dintre episcopi au murit în închisorile din Sighet şi Gherla, Valeriu Traian Frenţiu, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, respectiv Alexandru Rusu. Supravieţuitori ai Sighetului, Vasile Aftenie, Ioan Bălan şi Iuliu Hossu au fost îngropaţi, sub supravegherea Securităţii, în Cimitirul Bellu din Bucureşti.

În același context reamintim că în discursul său, Suveranul Pontif a amintit de Turda, menționând că aici a fost emis primul decret la nivel mondial care proclama libertatea conștiinței și toleranței religioase!

papa 2

papa 3

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator