fbpx

Scrie un comentariu

codgalben 30mai

Administrația Națională de Meteorologie a emis azi un nou Cod Galben de vreme instabilă, care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale.

 

Codul Galben va debuta azi, la ora 12.00 și va dura până după miezul nopții, la ora 3.00.

”În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, Moldova, Transilvania, local în Muntenia și Dobrogea, precum și în zonele de deal și de munte. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.”, precizează ANM.

Codul Galben se suprapune peste o informare meteorologică de vreme instabilă, care a debutat azi, la ora 10.00 și va dura până în 3 iunie, la ora 10.00.

”Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată, joi (30 mai) îndeosebi în regiunile nordice, centrale și estice, apoi în majoritatea regiunilor. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp.”, a anunțat ANM.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator