fbpx

Scrie un comentariu

cod galben 28mai

Administrația Națională de Meteorologie a emis un avertisment de Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabil pentru centru și jumătatea vestică a țării, inclusiv județul Cluj, în care atrage atenția asupra apariției unor fenomene de frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale.

 

Intervalul avertismentului va debuta azi, la ora 12.00 și va dura până după miezul nopții, la ora 2.00.

”În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, Transilvania, nordul Munteniei, precum și nord-vestul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp”, precizează ANM.

Codul galben emis de ANM se suprapune peste o informare meteorologică, care a intrat în vigoare azi la ora 11.00 și va dura până mâine dimineață la ora 10.00.

Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată, marți (28 mai) și miercuri (29 mai) îndeosebi în regiunile vestice, sud-vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, apoi cu precădere în sudul, centrul, estul și nordul teritoriului. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp”, spune ANM.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator