fbpx

Scrie un comentariu

cros Turda

În această dimineață peste 200 de copii și adulți, tineri și vârstnici au luat startul în cadrul crosului umanitar desfășurat în centrul Turzii.

Ajuns la cea de-a treia ediție, crosul umanitar este organizat și în acest an de către Asociația Camera de Sus Turda în parteneriat cu Primăria Municipiului sub sloganul „Alergăm pentru cei care NU pot alerga”.

Banii adunați în urma crosului umanitar, proveniți din taxele de participare și sponsorizări, vor contribui la amenajarea unui traseu terapeutic multisenzorial lângă clădirea centrului Sf. Irina, la lucrări de reparații și reamenajare a parcului pentru copiii cu dizabilități din curtea centrului Sf. Irina și vor acoperi bugetul necesar pentru ca sportivii clubului Oameni pentru Oameni să poată participa la concursurile naționale destinate persoanelor cu handicap în acest an.

Competiția sportivă a debutat cu alocuțiunea primarului Matei Cristian, cel care a decernat la final și premiile destinate câștigătorilor, demonstrații de kangoo jumps și tae bo, dar și o reprezentație a Clubului de Dans Sportiv Potaissa Turda prin cei mai mici membri ai clubului.

Revenind la crosul caritabil prima etapă a fost destinată celor mai mici alergători urmați de adulți astfel: Main (4km) - persoane peste 15 ani,  Senior (4km) – persoane peste 50 ani,  Junior (1km) – copii 7-10 ani și 11-15 ani, Walk (plimbare) – o probă fără limită de vârstă sau distanță minimă de alergat.

La prima ediție a crosului caritabil a fost prezentă și președinta Comitetului Paralimpic Român, Sally Wood Lamont. Atunci evenimentul s-a desfășurat în parcul central de la Turda, dar de la an la an competiția primește o amploare tot mai mare, se aceea s-a ales zona centrală pentru desfășurarea manifestării.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator