fbpx

Icon Scrie un comentariu

radare politie

Camera Deputatilor a adoptat decizional, marți, legea care interzice amplasarea aparatelor radar în locuri de unde nu sunt vizibile pe drumurile publice, cu 186 voturi "pentru" și 21 "împotrivă". Proiectul de lege inițial a fost modificat în urma declarării unor articole ca fiind neconstituționale, anunță Mediafax.

 

Proiectul de lege a fost atacat la CCR, iar acum, legea cuprinde în integralitate articolele declarate constituționale. Potrivit legii votate de Camera Deputaților, care este for decizional, polițiștii rutieri, respectiv polițiștii de frontieră sunt obligați să poarte uniformă cu înscrisuri și însemne distinctive.

”O alta prevedere este cea referitoare la constatarea contravențiilor in sensul ca in poate fi făcută doar cu mijloace tehnice certificate, omologate și verificate metrologic, consemnându-se aceasta in procesul verbal de contravenție. O noutate este și faptul ca se interzice amplasarea aparatelor radar care nu sunt stationate in locuri vizibile, ceea ce înseamnă ca radarele nu mai pot fi ascunse in curbe sau tufisuri, după diferite obstacole. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanță maxima de 10 metri (n.r. de mașina inscripționată cu însemnele Poliției). Legea pune bazele pe preventie, întrucât amplasarea radarelor la vedere înseamnă ca șoferul încetinește și devine prudent. Statisticile demonstrează ca acolo unde au fost montate machete ale mașinilor de poliție, numărul accidentelor din cauza vitezei s-a redus simtitor”, a precizat deputatul liberal Florin Roman.

Legea va fi trimisă președintelui Klaus Iohannis, pentru promulgare.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator