fbpx

Icon Scrie un comentariu

petarde confiscate

Legislația articolelor pirotehnice ar putea fi schimbată astfel încât să permită vânzarea acestor produse și copiilor cu vâsta minimă de 12 ani, potrivit unui proiect depus la Senat.

De asemenea, anumite categorii de articole interzise acum la comercializare, până la cele folosite la spectacole, vor fi accesibile pentru public.


„Înlăturarea restricției privind deținerea, utilizarea și/sau vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2 și F3 va avea consecințe pozitive. Astfel, se vor importa și comercializa doar materiale pirotehnice certificate și conforme cu normele în vigoare. De asemenea, agenții economici vor comercializa în mod transparent și legal aceste categorii de materiale pirotehnice, fapt ce va determina colectarea de taxe de către autorități. Modificarea va produce o altă consecință favorabilă deoarece, în cazul accidentelor, se pot identifica mai facil persoanele responsabile din punct de vedere legal, în contextul actual neputându-se identifica parcursul materialelor pirotehnice de la intrarea pe piață până la vânzarea către utilizatorul final”, explică inițiatorul proiectului, deputatul PSD Cătălin Rădulescu, cunoscut și sub denumirea de ”Mitralieră”.


Legislația actuală prevede că doar articolele pirotehnice de divertisment din categoria „F1” pot fi puse la dispoziţie pe piaţă și numai persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator