fbpx

Icon 2 Comentarii

balansoar ct

Aseară, un copil de 9 ani s-a lovit la cap, într-un loc de joacă amenajat în spatele blocului. Inițial, pe rețelele de socializare s-a vehiculat ideea că administrația locală ar fi de vină, pentru că locurile de joacă ar fi nesigure. mama copilului neagă acest lucru și spune că ”nu este vina nimănui”.

 

„Aseară, fiul meu de 9 ani s-a lovit la unul dintre balansoarele aflate în parcul din spatele blocului. Nu este vina nimănui, așa sunt copiii. După ce am ajuns la spitalul din Câmpia Turzii, am hotărât să mergem de urgență la UPU la Cluj. Băiețelul are o fisură la cap (și-a spart capul) și ochiul stâng e afectat. Așteptăm în acest moment al doilea tomograf pentru a ne spune cu exactitate starea lui. Ar trebui înlocuite acele leagăne grele din fier cu ceva mult mai practic și ușor.”, a declarat mama copilului, pentru presa locală.

Primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, spune că administrația locală a făcut și va face investiții pentru aceste parcuri de joacă pentru copii, însă menționează că trebuie și o supraveghere adecvată a copiilor.

”Regretăm evenimentul produs și chiar recomandăm tuturor părinților să își supravegheze copiii pentru a nu se întâmplă astfel de evenimente. Administrația locală face eforturi pentru confortul cetățenilor și a investit și va investi în modernizare orașului. Pentru a conferi un mediu de joacă sigur și adecvat pentru copii, înca din 2016 au fost modernizate și dotate cu mobilier nou mai multe parcuri tematice din diferite cartiere. Vorbim despre Parcul Municipal (Berc), strada Aviatorilor, strada Făcliei, strada Republicii, Barițiu F.N., Băii, parcuri care nu au mai fost modernizate de foarte multă vreme. Pentru prima dată au fost instalate și elemente speciale pentru copiii cu dizabilități. De asemenea, spațiul exterior de joacă al creșei din Câmpia Turzii a fost amenajat cu jucării de exterior, adaptate vârstei și nevoilor acestora. Acest demers a continuat atat in 2017, cât și în 2018 și va continua și în acest an, iar toate elementele de joacă instalate sunt certificate ISO. De asemenea, pe parcurs anului trecut s-au efectuat reparații și acțiuni de întretinere în majoritatea zonelor de joacă din municipiu. Valoarea investițiilor în acest sens, pe parcursul ultimilor trei ani se ridica la aproximativ 300.000 lei.”, a menționat primarul Dorin Lojigan.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Mihai · 18:08 06.05.2019
    Intradevar e greu (financiar) cu securizarea locurilor de joaca, dar asta nu inseamna ca hintele de metal nu pot fi demontate pana la securizarea locului de joaca. Acum 8 ani si fiul meu ( de 4 ani ) si-a spart capul, in " berc" la hintele de metal. ( si nu din vina lui ).
  • Acest comentariu este nepublicat.
    sergiu · 06:07 07.05.2019
    Sa nu vorbim urat ca suparam primarul roscat din oras. Se stie ca e razbunator din fire avocat fiind! Nu folositi cuvinte urate si jignitoare ca primarul blond trimite politia locala pe voi, cu seful lor maghiar, fost viceprimar! Orasul Campia Turzii e condus acum de politia locala si primarul roscat!
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator