fbpx

Icon Scrie un comentariu

1 3 185456 1557054350 04203 fav

Cei de la Salvamont avertizează persoanele care ies în natură să fie atente la vipere, mai ales că este perioada de împerechere și în ultimul timp au fost semnalate mai multe apariții.

„În perioada asta începe şi perioada de împerechere. Sunt 5 sau 6 specii de vipere la nivel naţional, toate veninoase, toate periculoase. Dacă sunt surpinse şi se simt în pericol, atacă. Cel mai bine este ca turiştii să-şi facă simţită prezenţa şi atât, ele se îndepărtează singure. Trebuie să ne ferim”, a spus Sabin Cornoiu, șeful Salvamont România, citat de Mediafax.

În zona noastră au fost raportate apariții de vipere în Cheile Turzii și Cheile Turului.

Măsuri de prim-ajutor în cazul mușcăturii de viperă

"În primul nu faceţi mişcări şi nu vă agitaţi! În caz contrar ritmul bătăilor inimii creşte, circulaţiei sângelui e accelerată şi veninul pătrunde mai repede în circulație; mai bine staţi liniştit într-un loc umbrit. Anunţaţi evenimentul la Serviciul Unic de Urgenţă 112 şi aşteptaţi salvatorii, izolaţi termic victima dacă prezintă frisoane, aşezaţi victima astfel încât să menţineţi muşcătura sub nivelul inimii, curăţaţi cu alcool veninul de pe lângă muşcătură, folosiţi, dacă aveţi, o seringă de aspirat venin, puneţi un pansament compresiv (nu garou) deasupra muşcăturii către inimă şi administraţii victimei o aspirină.  Hidrataţi-vă doar cu apă şi nu administraţi alcool, cafea, energizante.", precizează Ziua de Cluj.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator