fbpx

Icon Scrie un comentariu

anm codgalben

Administrația Națională de Meteorlogie a emis, în urmă cu puțin timp, o informare meteo cu referire la ”manifestări de instabilitate atmosferică”, dublată de o atenționare de Cod Galben cu manifestări de ”instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate”.

 

Avertismentul privind apariția ploilor va debuta mâine, la ora 12.00 și va dura până duminică după-amiază, la ora 18.00.

”În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe suprafețe mici căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie) în jumătatea de vest a țării și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, iar duminică (28 aprilie), local, cu precădere la deal și la munte, precum și în regiunile nordice, nord-estice și centrale.”, menționează ANM.

Totodată, a fost emis și un avertisment de Cod Galben de ploi, care intră în vigoare mâine după-amiază, de la ora 15.00 și va dura până duminică dimineața, la ora 4.00.

”În după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei. Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25...30 l/mp și punctiform 35...40 l/mp”, mai precizează ANM.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator