fbpx

Scrie un comentariu

fuego cetatean

Într-un cadru festiv, consilierii turdeni i-au decernat titlul de cetățean de onoare al orașului, artistului Paul Surugiu, cu nume de scenă FUEGO.

Placheta i-a fost înmânată de primarul Matei Cristian, Fuego a mulțumit tuturor celor prezenți pentru titlul acordat și totodată pentru aprecierile aduse activității sale artistice, susținând și un mic spectacol.

Turdeanul nostru, artistul Paul Surugiu - Fuego, a devenit astăzi, în semn de recunoaștere și apreciere pentru activitatea artistică și pentru contribuția adusă la sporirea prestigiului orașului, cetățean de onoare al municipiului Turda! Felicitări!! ” transmite primarul Matei Cristian

Este onorant pentru mine, voi merge acasă, voi fi cu familia mea la această gală de premiere. Mă voi gândi mai ales la tata, ar fi fost fericit, l-am iubit enorm. Eu am adunat în activitatea mea foarte multe evenimente importante, am primit foarte multe premii, titluri, am peste 36 de albume discografice. Toate acestea vor sta în sufletul meu pe viaţă, dar acest moment cu Turda este extrem de emoţionant. Sunt amintirile copilăriei mele, acolo m-am format, de acolo am plecat pe acest drum al profesiei mele, acolo am cântat prima oară la careul şcolar, la Cântarea României, la Teatrul „Aureliu Manea”. Sunt momente unice pe care nu poate să mi le ia nimeni”, spunea Paul Surugiu la România TV, în momentul în care a aflat că va deveni cetățean de onoare al Turzii.

Turdeanul Paul Surugiu a mai primit recent un titlu onorific de cetățean de onoare în luna noiembrie a anului trecut la Vălenii de Munte.

Fuego are strânse o mulțime de astfel de titluri până în prezent, fiind cetățean de onoare a peste 15 localități, dar și Artist al Poporului Republicii Moldova, unde a fost decorat într-o ceremonie specială, în care-au mai fost premiați Valeriu Matei, președintele ICR Republica Moldova, diplomatul Teodor Meleșcanu sau chestorul Sorin Oprea.

”Am devenit „CETĂȚEAN DE ONOARE AL ORAȘULUI TURDA”. Acasă la mine, în patria mea, în locul copilăriei și al formării mele. Bucurie mai mare nu puteam trăi, mai ales că acesta era unul din visele mele de copil. Mă onorează și responsabilizează în același timp această distincție. Sunt fericit că mama mi-a fost aproape ieri, la fel ca și bunica, prieteni dragi, admiratori fideli, cărora le mulțumesc și desigur, profesorii mei din gimnaziu și liceu, care-au clădit la evoluția mea. Mulțumesc pentru acest titlu onorific! Turda, vechea Potaissa, m-a vegheat mereu și nici un oraș nu a reușit să egaleze vreodată numărul de vise și bucurii pe care le-am trăit. Aici este acasă, ca într-o sărbătoare a celui ce sunt, dincolo de statutul de artist, de om de televiziune, care-a muncit și a clădit, în 25 de ani, un nume. Grigore Vieru spunea, atunci când a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Toplița, că distincția respectivă și titlul de membru al Academiei Române sunt pentru el mai mult decât un premiu Nobel. Eu am primit nenumărate distincții, onorante, valoroase, importante diplome și medalii, dar Nobelul meu, împlinirea și confirmarea identității mele, pentru satisfacția și sufletul meu vine abia acum. Voi reveni mereu, cu onoare și bucurie, cu muzica și arta mea, dăruind fericiri, în singurul loc în care prietenia, familia, părinții si apartenența, poartă și un nume, scris cu majuscule – TURDA!”, a spus Fuego, pe contul său de Facebook.

Vezi mai jos un videoreportaj realizat în cadrul ședinței de Consiliu Local în care Paul Surugiu a fost declarat cetățean de onoare al municipiului Turda:

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator