fbpx

Scrie un comentariu

medicamente la bucata

Farmaciile pot cere de miercuri, 24 aprilie, autorizarea la Ministerul Sănătăţii pentru vânzarea medicamentelor online. Legea a intrat în vigoare din iulie 2018, însă abia acum au fost oficializate condiţiile pentru această activitate.


Potrivit noii legi, “vânzarea şi eliberarea prin intermediul serviciilor societăţii informaţionale a medicamentelor care se acordă fără prescripţie medicală sunt permise numai în cazul farmaciilor comunitare şi drogheriilor autorizate potrivit prezentei legi şi care notifică Ministerului Sănătăţii intenţia de a desfăşura această activitate, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii”.


Notificarea trebuie să conţină denumirea societăţii, adresa unităţii farmaceutice de unde sunt livrate medicamentele, adresa site-ului unităţii farmaceutice prin intermediului căruia se face vânzarea, numele farmacistului responsabil de vânzarea şi eliberarea prin intermediul serviciilor societăţii informaţionale a medicamentelor care se acordă fără prescripţie medicală, data începerii activităţii. Datele vor fi înscrise ca menţiune pe autorizaţia de funcţionare a unităţii farmaceutice, mai prevede actul normativ.


Condiţiile impuse de minister pentru ca farmaciile să poată vinde medicamente online sunt, printre altele, ca unitatea să aibă spaţiu de funcţionare de cel puţin 10 mp în plus faţă de cel necesar farmaciei clasice. De asemenea, trebuie să fie dotată cu mobilier, aparatură de asigurare şi monitorizare a temperaturii şi calculator cu acces la internet.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator