fbpx

Icon Scrie un comentariu

SMURD Cluj

Zilele acestea au adus în România cei mai buni specialiști și cele mai moderne echipamente ce pot fi dislocate pentru acordarea suportului medical multinațional, în operațiile desfășurate de NATO.

 

Șase subofițeri ai unității noastre, alături de trei medici de urgențe din cadrul UPU-SMURD Cluj, au participat, cu două autospeciale, la Vigorous Warrior 19. Colegii noștri au profitat de oportunitatea de a realiza schimburi de bune practici, alături de cei mai buni salvatori din țările membre și partenere NATO.

Scenariile puse în practică pot fi mai solicitante decât în realitate și oferă condiții propice de pregătire pentru personalul implicat în exerciții. Totul a decurs sub îndrumarea și coordonarea specialiștilor cu o vastă experiență în domeniu, care înțeleg în profunzime situațiile ce se pot produce în realitate și care depun eforturi pentru a realiza scenarii cât mai complexe.

Exercițiul a fost co-organizat de Centrul de Excelență al NATO pentru Medicină Militară, Statul Major al Apărării și Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale din Romania și a implicat gestionarea scenariilor complexe alocate componentelor aeriene, terestre și navale, cu forțe din peste 30 națiuni și parteneri NATO, precum și organizații civile.

S-au exersat procedurile necesare oferirii îngrijirii medicale continue, evacuării medicale strategice, creșterii nivelului de pregătire și răspuns la un posibil incident chimic, biologic, radiologic sau cu dispozitive improvizate.


De asemenea, se are în vedere dezvoltarea conceptelor, experimentarea și încorporarea sistemelor de pregătire avansată pe baza noilor de tehnologii existente în acest domeniu, informează ISU Cluj

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator