fbpx
2 Comentarii

mapn

În perioada imediat următoare, Ministerul Apărării Naţionale începe marea campanie de recrutare a rezerviştilor voluntari. Este vorba de peste 3.500 de posturi care vor putea fi accesate numai în acest an.


Pentru că până acum aceste campanii nu au prea avut succes, surse militare au declarat că speră să fie aprobată o modificare legislativă făcută de mai mult timp în urmă care face mai atractive condiţiile de angajare în aceste funcţii declarate vacante de MApN. Această modificare este acum în procesul de avizare.


Concret, responsabilii de la Apărare au observat că, anii trecuţi, oamenii nu s-au prea grăbit să ocupe funcţiile de rezervişti voluntari din cauza unor condiţii impuse de legislaţie, care s-au dovedit a fi total neatractive. În primul rând s-a constatat că beneficiile financiare sunt reduse, remuneraţia fiind în cuantum de 10% din solda de funcţie sau solda de grad a militarilor din serviciul activ.

 O treime din leafa militarului aflat în serviciul activ


Conform documentului, cei care aplică pentru un post de rezervist voluntar vor beneficia de o remuneraţie de trei ori mai mare decât cea prevăzută în prezent. Dacă avem în vedere că în cazul unui soldat profesionist salariu lunar este de 1.857 de lei, rezervistul voluntar va avea de încasat după perioada de instrucţie, când stă acasă, aproximativ 540 de lei. Pe acelaşi principiu, un subofiţer rezervist voluntar va încasa 720 de lei, iar un locotenent-colonel din categoria rezervist voluntar va avea un venit de aproape 1.200 de lei.


În plus, cât timp este în programul de instruire, voluntarul primeşte soldă întreagă, la fel ca un militar profesionist, adică 1.857 de lei în cazul unui soldat, 2.400 de lei pentru un subofiţer şi 4.000 de lei pentru un ofiţer superior. Proiectul de modificare a Legii 270/2015 mai prevede o serie de modificări care vor face mai atractivă oferta de angajare ca rezervist voluntar, precizează adevarul.ro

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Nnn · 16:43 21.04.2019
    Mapn ul sa tina de oamenii pe care ii mai are ! Si daca facasta eu ca soldat mai stau acasa decat angajat permanent !! Sincer !!
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Alin Marcov · 22:27 22.04.2019
    Gargara pentru fraieri ! Ma / Pn sa faca bine si sa nu mai pensioneze oameni tineri la 45-50 de ani, cadre in putere care dupa ce iau pensia mai si rad in nas celor care in continuare muncesc ! Este ridicol sa strigi ca nu ai cadre si tu minister al asa numitei "aparari nationale" sa pensionezi pe banda rulanta ! Suntem tara de pomanagii si ne meritam soarta !
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator