fbpx

Icon Scrie un comentariu

exercitiu VW

Vigorous Warrior 19 – VW19, cel mai mare exerciţiu cu focus medical din istoria Alianţei Nord-Atlantice, a avut loc în perioada 1-15 aprilie în mai multe unităţi ale Armatei României.

 

Acesta s-a desfășurat pe cele trei componente - terestră, aeriană (în  Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu „Câmpia Turzii) şi navală, în zona Constanţa.

Scopul exercițiului VW19 a prevăzut instruirea în comun în vederea acordării suportului medical multinațional în operațiile desfășurate de NATO. Astfel, s-au exersat procedurile necesare oferirii îngrijirii medicale continue, evacuării medicale strategice, creșterii nivelului de pregătire și răspuns la un posibil incident chimic, biologic, radiologic sau cu dispozitive improvizate.

De asemenea, s-a avut în vedere dezvoltarea conceptelor, experimentarea și încorporarea sistemelor de pregătire avansată pe bază de tehnologie în acest domeniu.

La exercițiul medical întrunit multi-nivel și multinațional al NATO, organizat de Statul Major al Apărării în colaborare cu Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale și Centrul de Excelență NATO pentru Medicină Militară, au luat parte reprezentanți din 38 de națiuni, majoritatea fiind membre ale NATO.

De asemenea, VW19 a avut și o componentă civilă, în cadrul căreia au participat 10 organizații diferite.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator